Emelt fővel búcsúztunk Európától

Egy szettet leszámítva egyenrangú ellenfelei voltunk a Levallois Paris-nak a CEV Kupa negyeddöntőjének visszavágóján, de ez is csak a 3-2-es vereslghez volt elég.

Bajnoki és Magyar Kupa-címvédő csapatunk szerda este Párizsban a Levallois Paris Saint Cloud csapatának vendégeként lépett pályára a CEV Kupa negyeddöntőjének visszavágóján.

A két csapat első, érdi találkozóját a franciák nyerték 3-1-re, így kedvező helyzetből várták a számukra hazai visszavágót: együttesünknek a továbbjutáshoz 3-0-s vagy 3-1-es sikerre, majd az ebben az esetben következő aranyszett megnyerésére is szüksége volt.

Giannis Athanasopoulos kezdőcsapatában ezúttal Taylor Bannister, Buket Gülübay, Fatoumatta Sillah, Karolina Fricova, Ayshan Abdulazimova és Papp Orsolya kapott lehetőséget, liberóként Juhár Dalma játszott. A keretben az NB I-es csapatból ezúttal Fekete Fanni volt ott társaival.

A hazaiaknál fontos változás volt az első meccshez képest, Kaisa Alanko, a csapat finn feladója tudta vállalni a játékot.

Az első három labdamenetet mi nyertük, de 6-5-nél már a hazaiak vezettek. Ezt követően végig mi futottunk az eredmény után, mert bár voltak szép megmozdulásaink, a hazaiak gyengébb nyitásfogadásuk ellenére is hatékonyabb támadójátékot produkáltak, mint a mieink (15-11). Athanasopoulos időkéréssel próbált meg változtatni a mérkőzés alakulásán, s Fricova blokkjával egyenlítettünk is, majd Bannister támadásával ismét vezettünk (17-18). A hajrára fordulva hárommal elléptünk (18-21), de a hazaiak az időkérésük után azonnal egalizáltak. A csereként beállt Gyimes-Capet Zsófia jó nyitásainak köszönhetően három játszmalabdához jutottunk, és bár a Paris kettőt hatástalanított, egy Karin Palgutova rossz szervája a mi részsikerünket eredményezte (23-25, 0-1).

Szoros küzdelmet, de francia vezetést hozott a második szett eleje, és hiába jöttünk fel többször is mínusz egyre, szinte pillanatok alatt elvesztettük a fonalat: rengeteget rontottunk, a franciák egyre jobban belelkesültek, Athanasopoulos pedig mindkét idejét kikérte, és gyakorlatilag sort cserélt (13-5). Tíz is volt már közte, amikor néhány kezdőnk visszatért, de jelentős változást ez sem hozott (25-15, 1-1).

A harmadik felvonásra visszatért a kezdőcsapatunk, a teljesítményünk pedig jelentősen feljavult (5-8). A következő periódus Papp remek blokkja ellenére sem sikerült túl jól, így Athanasopoulosnak időt kellett kérnie (12-10). Három labdamenettel később Alessandro Orefice tette meg ugyanezt (12-13), majd egy hosszú és vitatott videós visszanézést is mi nyertünk, ami után négy ponttal elléptünk (14-18). Előnyünk pillanatok alatt semmivé vált, a közvetlen hajrá egyenlőről indult (20-20), de ebben is a hazaiak koncentráltak jobban, így búcsúztunk Európától (25-22, 2-1).

A negyedik játszmára mindkét edző két helyen cserélt, és bár igazi tét már nem maradt, együttesünk komolyan vette az összecsapást, és jó csapatmunkánknak köszönhetően az első pillanattól kezdve vezettünk (5-9, 12-15). A hajrában négypontos előnyünkkel jól gazdálkodtunk, így egalizáltunk (21-25, 2-2).

A rövidített etapot nem kezdtük jól (4-2), de sorozatban három pontot szerezve fordítottunk, és a térfélcserénél kettővel vezettünk (6-8). A fordulás után a hazaiaktól még a liberó is feliratkozott a pontszerzők közé, és hiába volt menet közben három pont is az előnyünk, illetve hiába hárítottunk mérkőzéslabdát is, végül kikaptunk (15-13, 3-2).

Csapatunk legközelebb vasárnap 15 órától Kaposváron szerepel a Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén.

 

CEV KUPA, NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

3
Levallois Paris Saint Cloud (francia)
2
Vasas Óbuda
(-23, 15, 22, -21, 13)

Palais des sports Marcel Cerdan, 752 néző. Vezette: Ilhan (török), Schoenmakers (belga)

Paris: Alanko 2, Palgutova 9, Herrera 16, Cugno 17, Kecman 16, Thater 12. Csere: Gelin (liberó) 1, Zyani, Verger, Depie 14, Gilfillan, Ngolongo. Vezetőedző: Alessandro Orefice

Vasas: Fricova 5, Papp O. 3, Bannister 21, Sillah 16, Abdulazimova 10, Gülübay 4. Csere: Juhár (liberó), Gyimes-Capet 2, Török 6, Tóth S., Fekete, Jámbor 1. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató