Gülübay: képesek vagyunk a plovdivihoz hasonló bravúrra

Csapatunknak 3-0-s vagy 3-1-es siker után az aranyszett megnyerésére is szüksége van ahhoz, hogy a Levallois Paris ellen bejusson a CEV Kupa elődöntőjébe.

Együttesünk múlt kedden hazai pályán az első szett sima megnyerése után négy játszmában alulmaradt a CEV Kupa negyeddöntőjében a francia Levallois Paris Saint Cloud elleni első találkozón.

„Múlt kedden egy szett után olyan volt, mintha elfelejtettük volna, mik az erősségeink, nem tudtuk megfelelően kezelni a nehéz helyzeteket. Ugyanakkor biztos vagyok abban, hogy képesek vagyunk a plovdivihoz hasonló bravúrra, csapatként, együtt meg tudjuk fordítani a párharcot” – kezdte honlapunknak adott interjújában Buket Gülübay.

Csapatunk török feladója elmondta, a múlt keddig meccs után nem volt jó hangulat az öltözőben, szinte mindenki sokként élte meg, hogy miként tudott a játékunk színvonala ekkorát zuhanni. Tisztában voltak azzal, hogy a második szettől mutatott teljesítmény nem volt megfelelő, éppen ezért az elmúlt napokban azon dolgoztak, hogy képesek legyenek a pályára is kitenni azt, amit tudnak.

„Nyilvánvalóan jót tett az önbizalmunknak a Békéscsaba elleni, szombati háromszettes siker, mivel egy jó csapatot sikerült viszonylag simán legyőznünk. Szerdán, Párizsban sem az egyéni teljesítményeken lesz feltétlenül a hangsúly, hanem azon, hogyan tudunk csapatként működni, mennyire tudjuk megnyitni az ellenfelet” – mondta Gülübay, aki szerint sokat segítene együttesén, ha az egyébként remekül szerváló játékosaink jók lennének ebben a játékelemben, mert ezzel meg lehetne nehezíteni a nagyon fizikális rivális támadásépítését.

„A magam részéről sokkal jobban értem és érzem a csapatot, mint a szezon elején, tudom, mikor, milyen helyzetben mit kell tennem, és azt is tudom, Giannis mit vár el tőlem. Minden meccsből tanulok, de sokat segítenek a játékostársaim is abban, hogy sokkal magabiztosabb vagyok” – zárta Gülübay.

Lányaink egyénként összesen három párizsi edzéssel készülnek a találkozóra, amelynek a 4000 férőhelyes Palais des sports Marcel-Cerdan sportcsarnok ad otthon, ami azóta a Levallois Paris otthona, amióta a klub egyesült a helyi kosárlabdacsapattal. Levallois egyébként Európa legsűrűbben lakott, egyben Párizs egyik legdrágább városrésze, amely a klasszikus belvárostól mintegy hat kilométerre nyugatra fekszik. A területet 1866-ban csatolták a fővároshoz, és itt volt az Eiffel-cég gyára, azaz a főváros és a világ egyik leghíresebb nevezetességének számító Eiffel-torony, valamint a New York-i szabadságszobor darabjait is itt gyártották.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató