Veretlenül zártuk az alapszakaszt

Hazai pályán három játszmában múltuk felül a nagy rivális Békéscsabát.

Bajnoki és Magyar Kupa-címvédő csapatunk alapszakaszelsőként fogadta a nagy rivális Békéscsabát az Extraliga 14., utolsó fordulójában.

A két csapat első, viharsarki meccsén ötjátszmás győzelmet arattunk, az volt szezonbeli eddigi egyetlen pontvesztésünk.

Giannis Athanasopoulos kezdőcsapatát Taylor Bannister, Buket Gülübay, Fatoumatta Sillah, Karolina Fricova, Papp Orsolya és Gyimes-Capet Zsófia alkotta, a liberó Juhár Dalma volt.

A mérkőzés első percei kiegyenlített játékot hoztak, egyik csapat sem tudott jelentősebb előnyt kiépíteni a játszma elején. Sillah bombáival a mieink tudtak először ellépni, majd néhány perc leforgása alatt Fricova vezérletével hatpontos különbséget építettünk ki. Gülübay remekül osztogatott, centereink is kivették részüket a pontgyártásból, a játszmát végül a kiválóan teljesítő Papp blokkja zárta, bő húsz perc alatt megszereztük a vezetést (25-17, 1-0).

Fricova a második szett elején is elemében volt, szlovák ütőnk mellett Bannister is ellenállhatatlanul támadott, könnyedén kerültünk négypontos előnybe. Pintér Andrea pontjaival a folytatásban zárkózni tudott a BRSE, ám Papp és Gyimes-Capet azonnal válaszolt, így magabiztosan lépkedtünk az újabb játszmagyőzelem felé. Csapatunk fantasztikusan röplabdázott, remek egyéni teljesítményekkel, a szett végén csak a különbség volt kérdéses, Gülübay támadásával végül hét ponttal nyertük a felvonást (25-18, 2-0).

Nem adta könnyen a győzelmet a BRSE, Margarita Stepanenko vezérletével jól kezdték a vendégek a harmadik szettet. Sillah és Bannister pontjaival gyorsan megfordította az állást együttesünk, Papp bombáját követően pedig a fesztiválhangulat is visszatért a csordultig telt Folyondár utcai csarnokba. Stepanenko meccsben tartotta a vendégeket, és amikor két pontra zárkózott a BRSE, Giannis Athanasopoulos kikérte első idejét a mérkőzésen. A szett végén Sillah újabb pontjaival ismét elléptünk, négy meccslabdához jutottunk, melyekből hármat ugyan hárított a Békéscsaba, de Bodnár Dorottya hálóba szálló nyitása lezárta az összecsapást (25-23, 3-0).

Folytatás jövő szerdán 20 órától a CEV Kupa negyeddöntőjében a Levallois Paris elleni idegenbeli összecsapáson.

EXTRALIGA, ALAPSZAKASZ, 14. (UTOLSÓ) FORDULÓ

3
Vasas Óbuda
0
Swietelsky-Békéscsaba
(17, 18, 23)

Folyondár utca, 500 néző. Vezette: Tillmann, Bátkai-Katona

Vasas: Gülübay 4, Fricova 13, Papp 10, Bannister 15, Sillah 14, Gyimes-Capet 7. Csere: Juhár (liberó), Jámbor. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

BRSE: Paskova-Kaneva 4, Pintér 3, Stepanenko 15, Strumilo 8, Kump 4, Aydinogullari 1. Csere: Molcsányi, Kertész (liberók), Glemboczki 4, Becic, Kotormán, Bodnár. Vezetőedző: Tóth Gábor

EDZŐI ÉRTÉKELÉS
Nagyon fókuszáltan játszottunk, nem hibáztunk sokat. Jobban kontroll alatt tartottuk ezt a meccset, mint a keddit, és szerintem megérdemelten nyertünk, mert mi voltunk ma a jobbak.
Giannis Athanasopoulos

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató