Hátránnyal utazunk Párizsba

Csapatunk az első szettben parádésan játszott, aztán viszont a Levallois Paris akarata érvényesült a CEV Kupa negyeddöntőjének első összecsapásán.

Bajnoki és Magyar Kupa-címvédő csapatunk kedd este az Érd Arénában a francia Levallois Paris Saint Cloud csapatát fogadta a CEV Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén.

Giannis Athanasopoulos kezdőcsapatában ezúttal Taylor Bannister, Buket Gülübay, Fatoumatta Sillah, Karolina Fricova, Ayshan Abdulazimova és Papp Orsolya kapott lehetőséget, liberóként Juhár Dalma játszott. A keretben az NB I-es csapatból ezúttal Fekete Fanni volt ott társaival.

Jól védekezve, hatékony támadójátékkal kezdtük a mérkőzést, és az előzetesen kulcsfontosságúnak tartott nyitóteljesítményünk is rendben volt (8-4). A folytatásban a franciák mínusz egyre zárkóztak, de Papp pontjai után Alessandro Orefice, a vendégek szakvezetője időt kért (11-7). Állva hagytuk ellenfelünket (14-7), taktikusan és igen fegyelmezetten röplabdáztunk (19-12). Bannister mellett Sillah is bemelegedett, odaát Orefice cserékkel is próbálkozott, de szurkolóink kisvártatva kiszámolták a riválist (25-14, 1-0).

A második szettet rendezettebb játékkal kezdte a Paris, amely a találkozó során először vezetett is (4-5). Továbbra is sokat rontottak, de eredményesebben is támadtak a vendégek, Athanasopoulos így hamarosan időt kért (8-11). A franciák nyitóteljesítménye és mezőnyvédekezése is alaposan feljavult, amire nem igazán találtuk az ellenszert (8-13). Török Kata bevetésével frissítettünk, de a hátrányunk ennek ellenére folyamatosan nőtt (11-18), és ezúttal nem jött a plovdivihoz hasonló fordulat sem, így a Paris egyenlített (20-25, 1-1).

A harmadik játszma elején úgy tűnt, tudunk újítani, de a Paris szép lassan ismét átvette az irányítást (5-8). Egyértelműen az történt a pályán, amit ellenfelünk akart, a támadásszervezésünk ekkor hagyott kívánni valót maga után. Ötpontos hátrányban Fricovát Sillah váltotta – a szettet előbbi mellett Törökkel kezdtük -, szlovén ütőnk pedig két remek támadással tette le a névjegyét. A vendégek továbbra is nagyszerűen mezőnyöztek, és hiába zázkóztunk fel mínusz kettőre, a Paris időkérése után a következő három pont az övék lett, így ezúttal Athanasopoulos jelzett (12-17). Edzőnk intelmei ezúttal nem hoztak változást, így hátrányból kellett folytatnunk (19-25, 1-2).

A negyedik szett elején úgy tűnt, visszataláltunk az első játszmában járt útra, szélsőink is „becsatlakoztak” a találkozóba, így gyors vendég időkérés következett (7-3). A nyitásfogadásunk dadogott, de támadásban így is tudtunk javulni, ennek köszönhetően néggyel vezettünk (12-8). A következő négy labdamenet – amelyet több challenge is tarkított – azonban a franciáké lett, de a vezetést egy ideig nem tudták átvenni. A hajrá előtt aztán fordult a kocka, 17-16-nál vezettünk utoljára, a végét ellenfelük bírta jobban, amely így kedvező helyzetből várhatja a második meccset (20-25, 1-3).

A párharc visszavágója jövő szerdán lesz Párizsban.

Csapatunk szombat délután az Extraliga alapszakaszának zárásaként a Békéscsabát fogadja a Folyondár utcában.

CEV KUPA, NEGYEDDÖNTŐ 1. MÉRKŐZÉS

1
Vasas Óbuda
3
Levallois Paris Saint Cloud (francia)
(14, -20, -19, -20)

Érd Aréna, 750 néző. Vezette: Juracek (szlovák), Bardic (horvát)

Vasas: Fricova 5, Papp O. 6, Bannister 23, Sillah 10, Abdulazimova 4, Gülübay 4. Csere: Juhár (liberó), Gyimes-Capet 1, Török 6. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

Paris: Verger, Kecman 12, Herrera 17, Cugno 17, Palgutova 16, Thater 10. Csere: Gelin (liberó), Enright, Depie 1, Alanko. Vezetőedző: Alessandro Orefice

EDZŐI ÉRTÉKELÉS
Az első szett után a Párizs sokkal jobban fogadott és mezőnyözött, mi pedig képtelenek voltunk kontrollálni az érzelmeinket akkor, amikor hátrányba kerültünk. Nem tudtunk felszabadultan játszani, a blokkvédekezésünk, a szerváink agresszivítása sem volt megfelelő, ráadásul rengeteget támadtunk abban az irányba, amibe nem kellett volna. Nem használtuk ki az ellenfél gyenge pontjait, de tudom, hogy ennél sokkal jobb játékra vagyunk képesek. Holnaptól azon fogunk dolgozni, hogy hétvégén legyőzzük a Békéscsabát, majd jövő héten nyerjünk Párizsban is.
Giannis Athanasopoulos

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató