Kemény párizsi feladat vár ránk

Csapatunk kemény párharcra számíthat a CEV Kupa negyeddöntőjében a francia Levallois Paris Saint Cloud ellen.

Mint ismert, csapatunk azért szerepelhet a második számú európai kupasorozat legjobb nyolc csapata között, mert a Bajnokok Ligájában – a bolgár Marica Plovdiv ellen története első győzelmét aratva – harmadik lett a csoportjában.

A magyar sorozatokban veretlen, minden hazai fronton címvédő lányainkra ugyanakkor ezúttal sem vár könnyű feladat a Levallois Paris ellen, a francia együttes ugyanis CEV Kupa-menetelése során a többi között kettős győzelemmel jutott túl a török bajnokság egyik élcsapatán, a THY Istanbulon.

„Fizikális és nagyon jól blokkoló csapattal találkozunk, utóbbi játékelemben meglátásom szerint a párizsiak erősebbek, mint a BL-riválisaink voltak” – mondta felvezetőjében Giannis Athanasopoulos.

Vezetőedzőnk kiemelte, természetesen a francia együttesnek is vannak gyenge pontjai, és azon lesznek, hogy ezeket kihasználják. Kulcsfontosságúnak nevezte a nyitásainkat, meglátása szerint abban a játékelemben lehet a legtöbb keresnivalónk, emellett pedig „nagyon számítanak a szurkolókra is” az Érd Arénában.

„A BL-ben gyűjtött tapasztalatokat már az azóta lejátszott magyarországi meccseken is kamatoztattuk, hiszen a MÁV Előre ellen játszmán belül álltunk fel nagy hátrányból, a Nyíregyháza ellen pedig az első szett elvesztése után tudtunk újítani. Mindig azt mondom, hogy egy csapat karaktere a nehéz pillanatokban mutatkozik meg, és ebben a tekintetben azt gondolom, jó úton járunk” – jelentette ki a szakvezető.

Athanasopoulos szerint a lányok remekül, jól fókuszálva dolgoztak az elmúlt napok edzésein, és mindenki minden idegszálával a párizsiak elleni találkozóra összpontosít.

„Ellenfelünk csarnokában szinte minden csapat nagyon megszenved, ezért is fontos, hogy jó eredményt érjünk el az első meccsen. Bízom a játékosokban, most már sokaknak nagy tapasztalta van az ilyen mérkőzéseken, remélem, ez a pályán is meg fog látszani” – tekintett előre a szakember.

A Levallois Paris a legutóbbi idényben bronzérmes volt a francia bajnokságban, s ez a mostani negyeddöntő az eddigi legnagyobb nemzetközi sikere. Keretében finn, argentin, szlovák, szerb, Puertó Ricó-i, kanadai és amerikai légiós is szerepel, a CEV Kupában – ahol még veretlen – a törökökön kívül montenegrói és horvát riválist búcsúztatott.

Fotó: Levallois Paris Saint Cloud Facebook

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató