Újabb három pont a zsákban

A második szettben nagy hátrányból fordítva, 3-0-ra nyertünk odahaza a MÁV Előre ellen.

Bajnoki és Magyar Kupa-címvédő, már biztosan alapszakaszelső együttesünk szombaton a tabellán harmadik MÁV Előrét fogadta a Folyondár utcában az Extraliga 12. fordulójában.

A két csapat első, székesfehérvári meccsén négy szettben győztünk.

Giannis Athanasopoulos kezdőcsapatát Taylor Bannister, Buket Gülübay, Török Kata, Fatouamtta Sillah, Gyimes-Capet Zsófia és Ayshan Abdulazimova alkotta, a liberó Juhár Dalma volt.

Mindkét csapat nagy intenzitással vetette bele magát a mérkőzésbe, de mivel a vendégek legjobbja, az amerikai Maia Dvoracek a találkozó elején nem találta önmagát, Lukasz Przybylak vezetőedzőnek hamar időt kellett kérnie (8-3). Többet hibáztak a MÁV Előre játékosai (12-7), de mindkét feladó remekül és változatosan szervezte saját együttese támadójátékát. Több fantasztikus mezőnyözés is színesítette az összecsapást (16-13), de amikor a hajrá előtt a fehérváriak egymás után több hibát is elkövettek, újfent időt kértek (19-13). A végjáték nem hozott fordulatot, így megszereztük a vezetést (25-19, 1-0).

A második felvonás elején a fehérváriak vezettek, mert ekkor a korábbinál többet rontottunk (5-6). Kisvártatva Athanasopoulos rendelte magához tanítványait (6-9), majd Gyimes-Capet helyére Papp Orsolyát küldte be. Ellenfelünk egyre inkább belelkesült (8-14), mi pedig nem sokkal később feladót cseréltünk (11-17). Támadási- és blokkhatékonyságban is elmaradtunk ekkor ellenfelünktől, de Sillah remek szervasorozatával így is kiegyenlítettünk (17-17). Papp blokkja, majd Abdulazimova ásza után már mi vezettünk kettővel (20-18), s a remekül osztogató Tóth vezérletével ezt a szettet is behúztuk (25-22, 2-0).

A harmadik játszmára maradt Tóth és Papp, valamint érkezett Karolina Fricova is. Úgy tűnt, az előző szett nagy előnyről való elvesztése alaposan megfogta a vendégcsapatot, ugyanis a játékrész elején kedvünkre szereztük a pontokat (7-2). A folytatásra rendezte sorait a MÁV, előnyünk egy pontra olvadt, Fricova helyére Török érkezett, Athanasopoulos pedig időt kért (12-11). Egyenlítettek a vendégek, visszaszállt Gülübay is, a régi-új felállás pedig hirtelen elkezdett működni, és a MÁV Előre hibáit is kihasználva a hajrára biztosnak tűnő előnnyel érkeztünk (19-14). Az utolsó labdamenetek már a mi szempontunkból nyugodtan teltek, mindenki lehetőséget kapott, és újabb három pontot szereztünk (25-18, 3-0).

Folytatás jövő csütörtökön 17.30-tól Nyíregyházán, újfent a bajnokságban.

EXTRALIGA, ALAPSZAKASZ, 12. FORDULÓ

3
Vasas Óbuda
0
MÁV Előre Foxconn
(19, 22, 18)

Folyondár utca , 450 néző. Vezette: Tillmann, Árpás

Vasas: Török 4, Gyimes-Capet 4, Bannister 11, Sillah 16, Abdulazimova 10, Gülübay 3. Csere: Juhár, Szalai (liberók), Papp O. 5, Tóth S., Fricova, Erőss, Jámbor. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

MÁV Előre: Andersson 4, Dvoracek 16, Pallag 10, Vacsi 5, Michalewicz 2, Markovic 2. Csere: Kovács E. (liberó), Matos 9, Orosz, Király-Tálas. Vezetőedző: Lukasz Przybylak

EDZŐI ÉRTÉKELÉS
A második játszmában talán azt gondoltuk, vége a meccsnek, akkor úgy éreztem, fejben nem vagyunk itt, ráadásul az ellenfél nagyon jól szervált. Valami hiányzott, ezért beküldtem Sárit és Orsit, ami nagyon jó döntésnek bizonyult, mert remekül teljesítettek. Emellett változtattunk a nyitási taktikánkon, úgy gondolom, ez is kulcsfontosságú volt. Hatpontos hátrányban sem veszítettük el a fejünket, csak az lebegett a lányok szeme előtt, hogyan lehet megnyerni a játszmát. A támadásban elkövetett hibák számával nem vagyok elégedett, de a küzdéssel igen. Jobb ez, mintha simán nyertünk volna 3-0-ra, mert a nehézségek jobb csapattá tesznek bennünket. Minden együttes fejlődik, új játékosokat igazol, nagyon kemény rájátszás vár ránk, tudnia kell mindenkinek, hogy még semmit nem nyertünk.
Giannis Athanasopoulos

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató