Jön a klubvilágbajnok!

A tavaly tavasszal BL-döntős Eczacibasi friss klubvilágbajnokként érkezik Budapestre.

Ismét világsztárok érkeznek az Érd Arénába: szerda este a tavasszal Bajnokok Ligája-döntős, decemberben klubvilágbajnoki címet szerzett török Eczacibasi Dynavit Istanbult látjuk vendégül a BL-csoportkör ötödik fordulójában.

A török sztárcsapattal szemben a BL-szezonnyitón idegenben szettlabdákig jutottunk, és bár végül nem jött össze a részsiker, nem vallottunk szégyent ellenfelünk otthonában.

A törökök azóta sem lassítottak, s a november 8-i egymás elleni találkozónk óta sem lassítottak: az elmúlt két hónapban mindössze egyszer kaptak ki, a Scandiccitól a BL-ben, azt leszámítva 13 siker szerepel Ferhat Akbas csapatának neve mellett, amely ráadásul Kínában megnyerte a klubvilágbajnokságot is, a döntőben a nagy rivális VakifBankot 3-2-re legyőzve.

Az Eczacibasi játékosainak a mieinkhez hasonlóan volt némi idejük a pihenésre, hiszen december 22. óta mindössze csak egy bajnokit játszottak – azt szombaton odahaza 3-0-ra megnyerték a Türk Hava Yollari ellen -,a török tabellán jelenleg másodikak, de ugyanúgy 13/1-es győzelmi mutatójuk van, mint a címvédő és listavezető Fenerbahcénak, illetve a harmadik VakifBanknak.

Az ellenfelünknél foglalkoztatott sztárok közül is kiemelkedik Tijana Boskovic, a szerbek világklasszisa. A kétszeres világ- és Európa-bajnok, kétszeres olimpiai érmes (ezüst- és bronz) feladóátlónak gyakorlatilag minden említett versenysorozatból van már MVP-címe, s amellett, hogy az egyik legjobb, a világ egyik legjobban kereső női röplabdázója is.

Mellette a hasonló eredménysorral büszkélkedő Jovana Stevanovic, valamint a kanadai Alexa Gray, a trinidadi Sinead Jack-Kisal, az orosz Irina Voronkova és a lengyel Martyna Czyrnianska teszi teljessé a török válogatottakkal is megerősített csapatot.

Érdemes lesz tehát kilátogatni szerdán 19 órától az Érd Arénába, mert ezúttal is testközelből láthatja mindenki a sportág világsztárjait!

A mérkőzésre ezúttal is elérhető a megszokott, 10000 forint+áfa áron az úgynevezett csapatjegy, ami a klubok utánpótlás-játékosainak szól, és egyidejűleg 15 fő belépésére jogosít.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató