Balatonfüreden sem lassítottunk

Újabb háromszettes győzelmünkkel közel kerültünk az alapszakasz-elsőséghez.

Bajnoki és Magyar Kupa-címvédő együttesünk szombaton az Extraliga alapszakaszának 11. fordulójában az utolsóelőtti helyen álló Szent Benedek RA endége volt Balatonfüreden.

A két csapat első, budapesti meccsén simán 3-0-ra győztük le ellenfelünket, akiket az utánpótlás-válogatottak miatti kötelezettség mellett sérülés is betegség is hátráltatott, így hozzánk hasonlóan nem teljes kerettel érkeztek az összecsapásra.

A mi oldalunkon Erőss Mirtill, Jámbor Cecília és Tóth Sára az U20-es Európa-bajnoki selejtezője miatt továbbra is hiányzott, őket ezúttal is Olcsváry Dóra és Sinka Dalma pótolta.

Giannis Athanasopoulos kezdőcsapatát Taylor Bannister, Buket Gülübay, Török Kata, Fatouamtta Sillah, Papp Orsolya és Ayshan Abdulazimova alkotta, a liberó Juhár Dalma volt.

A mérkőzés eleje több szép labdamentet hozott, vendéglátóink pedig egyideig tartották velünk a lépést (4-5). Abdulazimova remek nyitásaival aztán megléptünk (4-9), és bár a füredieknek is volt egy többpontos sorozata, Sillah és Bannister támadásaival folyamatosan növeltük a különbséget (8-15). A második hazai időkérés sem hozott jelentős változást, a támadási hibáinkat jó szerváinkkal ellensúlyoztuk, és simán szereztük meg a vezetést (14-25, 0-1).

A második szett is csak az első nyolc labdamenetben volt szoros, ezúttal is azeri csapatkapitányunk szervasorozatával alakítottunk ki négypontos különbséget (4-8). A hazaiak saját erőből csak elvétve tudtak labdamenetet befejezni, ám hiába segítettük őket rengeteg ki nem kényszerített hibával, a differencia most is folyamatosan nőtt (9-16). Párperces rövidzárlatunkat kihasználta a SZBRA (12-16), de ezzel el is fogyott a lendületük: ezt követően már csak egyet rontottunk és 45 perc után már két szettel evzettünk (16-25, 0-2).

A harmadik felvonásban az hozott némi változatosságot, hogy még 5-5-nél is egál volt, de a két hazai hiba után Kristian Mihajlov vezetőedző időt kért (7-10). Csapata messze ekkor játszott legjobban, mezőnyvédekezésben és támadásban is feljavultak a hazaiak, de mivel utóbbival nekünk sem volt sok gondunk, tartottuk a néhány pontos különbséget (13-15). Füredi oldalon a kubai Pérez Ramosnak ekkor minden bejött, csapata mínusz egyre is feljött, de egy maratoni labdamenet megnyerésével ismét nyugodtabbak lehettünk (15-18). A SZBRA játékosai többször is nagyon rossz pillanatban rontottak szervát, és bár a hajrá előtt megint egy pontra feljöttek, a csereként beállt Gyimes-Capet Zsófia ászaival lezártuk az összecsapást (19-25, 0-3).

Együttesünk legközelebb szerdán 19 órától az Érd Arénában a tavaly Bajnokok Ligája-döntős török Eczacibasit fogadja a BL-csoportkör ötödik fordulójában.

EXTRALIGA, ALAPSZAKASZ, 11. FORDULÓ

0
Szent Benedek RA
3
Vasas Óbuda
(-14, -16, -19)

Balaton Szabadidő- és Konferencia Központ, 100 néző. Vezette: Kiss Z., Tillmann

SZBRA: Pérez Ramos 12, Mayerhoffer 3, Cestero Cruz 7, Wojcik 3, Szerényi 5, Berkó 2. Csere: Gatard (liberó), Kobaidze 1, Krakoczki 1. Vezetőedző: Kristian Mihajlov

Vasas: Török 8, Papp O. 8, Bannister 10, Sillah 13, Abdulazimova 5, Gülübay 5. Csere: Juhár (liberó), Fricova 1, Gyimes-Capet 1. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

EDZŐI ÉRTÉKELÉS
Összességében elégedett vagyok a csapatom teljesítményével, a játék minden elemében jól teljesítettünk. A harmadik szettben a hazaiak nagy nyomást helyeztek ránk a nyitásaikkal, de ezt is elbírtuk. Jó úton járunk, szurkolóinknak pedig szeretném ezúton is megköszönni, hogy mindenhol ott vannak velünk. Várjuk őket szeretettel szerdán Érden is az Eczacibasi elleni mérkőzésen!
Giannis Athanasopoulos

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató