Sima siker az évnyitón

A DVTK csak az első szettben tudta felvenni címvédő csapatunkkal a versenyt az Extraliga 10. fordulójában.

Bajnoki és Magyar Kupa-címvédő együttesünk szerda este az Extraliga alapszakaszának 10. fordulójában a nyeretlen DVTK Ongropack ellen kezdte a 2024-es esztendőt.

A két csapat első meccsén, két sima és egy szoros játszmában 3-0-ra nyertünk Miskolcon, ellenfelünk keretében azóta több változás is történt, de mindössze egy nyert szettel állt a bajnokságban, ráadásul Németh Szabolcs vezetőedző kéztörés miatt nem számíthatott egyik legjobbjára, Egri Klaudiára.

A mi oldalunkon csak igazolt hiányzók voltak: Erőss Mirtill, Jámbor Cecília és Tóth Sára az U20-es Európa-bajnoki selejtezőn vesznek részt Mariborban, ahol a szlovákok 3-1-es legyőzésével kezdtek. Őket az utánpótlás-válogatottat is edző Kőnig Gábor NB I-es csapatából Olcsváry Dóra és Sinka Dalma pótolta, mindketten először voltak tagjai tétmérkőzésen a Vasas Óbudának.

Giannis Athanasopoulos kezdőcsapatát Taylor Bannister, Buket Gülübay, Karolina Fricova, Fatouamtta Sillah, Papp Orsolya és Gyimes-Capet Zsófia alkotta, a liberó Szalai Anna volt.

Az első két labdamenetet a miskolciak nyerték, de Bannister ponterős játékával hamar átvettük az irányítást (9-6). Sok hibával, kicsit rozsdásan röplabdáztunk, amit a DVTK köszönt szépen és egyenlített, Athanasopoulos pedig mgyorsan meg is elégelte csapata teljesítményét (10-10). Időkérése után ugyan megint elléptünk kettővel, de hamarosan vendégvezetést mutatott az eredményjelző (14-15). Ha a teljesítményünk nem is javult jelentősen, fordítottunk, ellenfelünk pedig 19-17-nél sérülés miatt elveszítette Andela Jovanovicot, aki egy leérkezésnél Sillah lábfején landolt. A folytatásban már nem volt több kérdés, megszereztük a vezetést, és Sinka Dalma is debütált (25-19, 1-0).

A második szettet is jól kezdték vendégeink (4-5), de amikor a nyitásaink felkeményedtek, azonnal elléptünk (9-6). Németh Szabolcs időkérései ellenére tovább nőtt a különbség a csapatok között (14-8), tízpontos előnynél Athanasopoulos Olcsváry Dórát is bevetette, majd ismét beállt Sinka is (19-9). A játékrész második felében a vendégek csak elvétve tudtak eredményesek lenni (25-12, 2-0).

A harmadik etapot jobban kezdtük, mint a korábbiakat (7-3), támadásban többször is jól használtuk a rivális játékosok sáncoló kezeit. Ekkor a két feladóval játszó DVTK már nem tudott igazán komoly ellenállást kifejteni, és ugyan mutatott szép dolgokat az ellenfél, összességében a játék minden elemében felülmúltuk a vendégeket (12-8). A játszma második felében végig megnyugtató előnnyel vezettünk, és végül sima, háromszettes sikerrel nyitottuk az évet (25-15, 3-0).

Együttesünk legközelebb szombaton 17 órától Balatonfüreden a Szent Benedek RA otthonában lép pályára.

EXTRALIGA, ALAPSZAKASZ, 10. FORDULÓ

3
Vasas Óbuda
0
DVTK Ongropack
(19, 12, 15)

Folyondár utca, 150 néző. Vezette: Varjasi, Bátkai-Katona

Vasas: Gülübay 2, Fricova 13, Papp O. 4, Bannister 19, Sillah 12, Gyimes-Capet 13. Csere: Szalai A. (liberó), Sinka 1, Olcsváry 1. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

DVTK: Hegyi 4, Prosvirina 5, Einarsdóttir 1, Skoric 10, Hollósi 2, Jovanovic 2. Csere: Kundrák (liberó), Egri B. 1, Horváth L. 4, Kalmár. Vezetőedző: Németh Szabolcs

EDZŐI ÉRTÉKELÉS
Az első szettben nagyon idegesek voltunk, túl nagy nyomást helyeztünk magunkra, de aztán ezt átbeszéltük, és utána már megfelelően teljesítettünk. Készülünk tovább az előttünk álló feladatokra.
Giannis Athanasopoulos

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató