A DVTK ellen indul az új év

Rövid alapozás után a nyeretlen miskolciak ellen folytatjuk a bajnokságot szerdán.

Csapatunk ismert, bajnoki- és kupacímvédő csapatunk veretlenül zárta a 2023-as év második felét, legalábbis ami a magyar együttesek elleni találkozókat illeti: az Extraliga alapszakaszát – egy meccsel kevesebbet játszva – négy ponttal vezetjük, míg a Magyar Kupában várjuk elődöntős ellenfelünket.

Lányaink a december 22-i, újpesti bajnok után kaptak néhány nap pihenőt, de azóta két edzéssel készülnek nemcsak a szerdai, DVTK elleni évnyitóra, hanem a január-februárban rájuk váró további feladatokra is. Együttesünk szombaton Balatonfüredre látogat, utána a Bajnokok Ligájában az Eczacibasi ellen Érden, majd a Plovdivval szemben idegenben lesznek fontos teendői, ezt követi majd a MÁV Előre elleni hazai, a Nyíregyháza elleni idegenbeli, majd a Békéscsaba elleni újabb hazai rangadó. Amennyiben pedig Bulgáriában összejön a hőn áhított BL-siker, a mérkőzésszám a CEV-kupa negyeddöntőjével bővülhet.

Noha a szakmai stáb nyilván már kicsit előre is néz, a fókusz egyelőre a szerdai bajnoki összecsapáson van. A DVTK újoncként egyelőre igencsak szenved a mostani idényben, amelyben mindössze egyetlen győzelmet aratott: a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében NB I-es csapatunkat győzte le nagy csatában 3-2-re a Folyondár utcában Németh Szabolcs együttese. A miskolciak azon kívül mindössze egyetlen játszmát tudtak nyerni, a bajnokságban nyeretlenek, és a kupában is 3-0-s hátrányból várják a Nyíregyháza elleni negyeddöntő szabolcsi visszavágóját.

A harmadik fordulóban lejátszott miskolci összecsapáson 3-0-ra nyertünk, azóta ellenfelünk keretében centerposzton több változás is történt, de az alapcsapat nem változott. A mi oldalunkon az elmúlt másfél hétben szerencsére „csak” kellemes gondok nehezítették a felkészülést: Giannis Athanasopoulos vezetőedző az U20-as válogatott edzőtábora, majd e heti, maribori Eb-selejtezője miatt Erőss Mirtillre, Jámbor Cecíliára és Tóth Sárára nem számíthatott, őket azonban az NB I-es csapatból „feledzőkkel” pótolta.

A DVTK elleni bajnoki január 3-án, szerdán 19 órakor kezdődik a Folyondár utcában, a jegyek továbbra is 2500 és 1500 forintos áron érhetők el, s amint arról már korábban beszámoltunk, immáron bankkártyával is lehet fizetni.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató