Kőnig Gábor: a helyünkön vagyunk, de szeretnénk előrébb lépni

NB I-es csapatunk vezetőedzője szerint a keret adta variációs lehetőségek nagy előnyt jelenthetnek a folytatásban is.

Éllovas helyen is állt, végül a harmadik helyen „telel” az NB I-ben fiókcsapatunk, a Vasas SC. Kőnig Gábor vezetőedző honlapunknak adott interjújában arról beszélt, az együttes összességében a „helyén van”, ugyanakkor csapata játékával nem elégedett maradéktalanul, leginkább csak mérkőzéseken belül voltak fellángolásaik.

„Tartósan még nem jött ki a munka, amit elvégeztünk, azonban volt egy-két olyan mérkőzés, amit nem túl jó játékkal sikerült megnyernünk. Az előző idényben a blokkvédekezésünk stabilabb volt, illetve ezúttal támadásbefejezésben is vannak hiányérzeteim, de mindkét játékelemmel sokat foglalkozunk. Sok új játékost kellett beépíteni, még közel sem vagyunk készek” – jelentette ki a tréner.

Az U20-as válogatottal jelenleg Szigetszentmiklóson edzőtáborozó szakember szerint a nyáron érkezett röplabdázók beilleszkedésével nem volt gond, és bár kívülről úgy tűnhet, zárt a közösség a Vasasnál, ez szerinte egyáltalán nem így van, amit minden ideérkező meg is tapasztal.

„Normális versenyhelyzet van a csapaton belül, de nyilván az újak beépítése, érkezzen akár házon belülről, akár más egyesülettől valaki, hosszabb folyamat. Ezt meg is beszéltük mindenkivel egyesével, azt gondolom, mostanra mindenki meg tudta mutatni, hogy számíthatok rá. Remélem, ez folytatódik, és továbbra is tudom majd forgatni a játékosokat, mert eddig is voltak olyan mérkőzéseink, amiket valakinek a pályára küldésével fordítottunk a magunk javára” – emlékezett vissza az ősszel történtekre Kőnig Gábor.

A vezetőedző ennek kapcsán kiemelte: kellemes teher, hogy nem hat játékosban kell gondolkodnia, hanem 13-14 fős kerete van, ami időnként ráadásul a felnőttcsapat három fiataljával – Erőss Mirtill, Jámbor Cecília, Tóth Sára – is kiegészül, tovább bővítve a variációs lehetőségeket.

A keret nagy része a tíznapos pihenő után nem a klubban, hanem az Európa-bajnoki selejtezőnek megfelelő MEVZA-tornára készülő U20-as válogatottban folytatta az edzéseket. Kőnig – aki ott is irányítja a lányok felkészülését – ennek kapcsán elmondta: Magyarországot képviselni soha senkinek nem lehet teher, ugyanakkor azok a játékosoknál, akik ebben az időszakban is tétmeccseket játszanak, benne van, hogy nem a legjobb formában esnek majd haza a bajnoki folytatásra.

„Ezek a lányok a saját és a magyar röplabda jövőjéért edzenek és játszanak hétről hétre, azonban ez fizikálisan és mentálisan is megterhelő. Remélem, az Eb-szereplés lehetősége motiválni fogja a csapatot, de a torna után a felgyülemlett érzelmek kezelésére biztosan időt kell majd szánni. Ilyen megterhelés alatt a szervezet le tud merülni, így erre is oda kell majd figyelnünk” – nyilatkozta Kőnig.

A bajnoki folytatás kapcsán – lányaink január 14-én az MTK Budapest otthonában lépnek legközelebb pályára – edzőnk megjegyezte: nem tűzhetnek ki más célt, mint a lehető legjobb helyezés elérése, az pedig külön öröm lesz, ha sikerül a legjobb négyben zárni az alapszakaszban, és lesz esélye a játékosoknak újra érmet nyernie.

„Úgy érzem ugyanakkor, a mostani bajnokság kiegyensúlyozottabb, mint az előző volt, egyetlen könnyű meccsünk sem volt eddig, és erre számítok a folytatásban is. Érdekes lesz a szezon második fele, amiben ugyanakkor a cél továbbra sem feltétlenül helyezésekben mérhető, hanem abban, mennyi játékost tudunk felkészíteni az extraligás szereplésre. Remélem, szurkolóinkra továbbra is számíthatunk majd, az ő jelenlétük ugyanis mindig hatalmas pluszerőt ad a játékosoknak” – zárta Kőnig Gábor.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató