Athanasopoulos: voltunk fent és lent, de a küzdőszellemre nem lehetett panasz

Vezetőedzőnk szerint sok játékelemben kell még előre lépünk, de a legfontosabb, hogy mindenki egészséges legyen a szezon második felében.

Csapatunk Magyarországon veretlenül, a Bajnokok Ligájában nyeretlenül zárta a szezon „őszi” részét: az Extraligában kilenc kör után hétpontos előnnyel állunk az első helyen, a Magyar Kupában pedig már ott vagyunk az elődöntőben.

A Bajnokok Ligájában ugyanakkor a hazai, Marica Plovdiv elleni meccsen sem jött össze a hőn áhított győzelem, de januárban Bulgáriában még lehet ezen javítani.

„Voltunk fent és lent is az elmúlt hónapokban, de a küzdőszellem mindigm így például az utolsó, UTE elleni meccs második szettjében is rendben volt, ez pedig az egyik legfontosabb” – kezdte az elmúlt hónapok értékelését vezetőedzőnk, Giannis Athanasopoulos.

A tréner ismét elmondta, a nyáron alaposan kicserélődött játékoskeretnek időre van szüksége ahhoz, hogy összeérjen, pláne, hogy két új feladóval kezdtük meg a mostani idényt.

„Éppen ezért nem is vártam azt, hogy az első pillanattól fogva a legjobb röplabdánkat fogjuk tudni mutatni, de azért remélem, szurkolóink is úgy gondolják, hogy voltak már szép pillanataink” – jelentette ki a görög vezetőedző.

A szakember szerint a karácsony utáni „mini-alapozás” legfontosabb feladata az lesz, hogy megpróbáljuk még stabilabbá tenni a játékunkat, mert ez kulcsfontosságú lesz a január-februári nagy menetelésben.

„A blokkvédekezésünkön és a feladó-támadó kapcsolatokon is bőven van még mit javítani, így ezekre, és a sáncmunkánkra fogunk nagyobb hangsúlyt fektetni a következő időszakban. A legfontosabb azonban, hogy végre mindenki egészséges legyen, mert ez elengedhetetlen lenne a jó minőségű munkához” – mondta az elmúlt hetek nehézségeire utalva a szakvezető.

Athanasopoulos annak örül, hogy amit a keret kialakításánál elterveztek, azaz, hogy többféle felállásban is tudjunk röplabdázni, egyelőre maximálisan megvalósult. Mint ismert, három centerünk megosztozik a játékperceken, és ütőink is folyamatosan „meccsben vannak” tartva. Vezetőedzőnk meglátása szerint ez volt az egyik kulcsa annak, hogy eddig megőriztük hazai veretlenségünket.

„A fiatalok is szép lassan hozzászoknak az itt végzett munkához, a segítségükkel biztosan tudunk még fejlődni. A pihenő utáni két hétben ismét nem lesz teljes a keretünk, mert pont ők mennek el ezúttal a válogatottba, de remélem, sikeres időszak után térnek majd vissza. Túk rövid a klubszezon és túl sok mindent kellene belesűríteni, de azon vagyunk, hogy kihozzuk a maximumot ezekből a hónapokból” – zárta Athanasopoulos.

Együttesünk legközelebb január 3-án, szerdán 19 órától a nyeretlen DVTK ellen, hazai pályán lép pályára.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató