Nyertes évzáró Újpesten

Ha nem is szemkápráztató játékkal, de három szettben nyertünk az évzáró bajnokin.

Bajnoki és Magyar Kupa-címvédő együttesünk péntek este az Extraliga alapszakaszában az Újpest otthonában zárta a 2023-as évet.

A két csapat első meccsén, a második fordulóban 3-1-re nyertünk a Folyondár utcában. A hazaiaknál mindenki bevethető volt, míg nálunk Szalai Annára nem számíthatott továbbra sem a szakmai stáb.

Giannis Athanasopoulos kezdőcsapatát Taylor Bannister, Buket Gülübay, Karolina Fricova, Török Kata, Ayshan Abdulazimova és Gyimes-Capet Zsófia alkotta, a liberó Juhár Dalma volt.

Jó nyitásokkal és pontos támadásbefejezésekkel kezdtük a találkozót (2-7), ezzel szemben a hazaiak szervái csak elvétve találták el a térfelünket. Amint precízebbé vált az újpestiek játéka, nem nőtt tovább a különbség, sőt, már csak néggyel vezettünk, amikor Athanasopoulos időt kért. Az UTE játékosai továbbra is bevállalósan, de sok hibával röplabdáztak, Horváth András pedig a hajrá előtt beküldte a magyar válogatott kezdőfeladóját, Boskó Ágnest (13-19). A hazai cserék azonban különösebb hatást nem gyakoroltak az összecsapásra, a 14 újpesti hibának is köszönhetően simán kerültünk előnybe (18-25, 0-1).

A második felvonást jobban kezdte vendéglátónk, de Bannister pontjaival tartottuk a lépést (8-8). A nyitásfogadásunk hagyott kívánni valót maga után (11-8), ráadásul Amarallal sem igazán bírtunk, így folyamatosan mi futottunk az eredmény után. Érkezett Jámbor Cecília és Fatoumatta Sillah, négypontos hátrányunk pedig egyre olvadt a hazai időkérésre (18-17). Visszatért Török és Fricova, majd Papp Orsolya helyére Gyimes-Capet is, és bár a hazaiak ismét elléptek hárommal, utóbbi jó szerváival egalizáltunk (21-21). Bannister ászával 7-6 óta először vezettünk, majd amerikai átlónk le is zárta a szettet (23-25, 0-2).

A harmadik felvonás elején is tartotta a lépést csapatunkkal az UTE, de amikor a hazai játékosok sorozatban rontották el támadásaikat, öttel elléptünk (7-12). Horváth időkérései ellenére sem tudták elkapni a ritmust röplabdázói, így tovább nőtt a különbség a felek között. Mivel a hajrá nem tartogatott már fordulatot, ha nem is szemkápráztató játékkal, de győzelemmel zártuk a 2023-as naptári évet, amelyben magyar csapattól mindössze egyszer kaptunk ki (14-25, 0-3).

Együttesünkre legközelebb január 3-án, 19 órától a sereghajtó DVTK-t fogadja a Folyondár utcában.

EXTRALIGA, ALAPSZAKASZ, 9. FORDULÓ

0
UTE
3
Vasas Óbuda
(-18, -23, -14)

UTE Röplabdacsarnok, 300 néző. Vezette: Mezőffy Zs., Kiss Z.

UTE: Amaral 12, Kilyénfalvi 1, Kindelan 10, James 8, Ambrosio 1, Moreno 3. Csere: Baksa (liberó), Boskó, Sanchez 2, Sziládi 2, Zólyomi. Vezetőedző: Horváth András

Vasas: Török 3, Gyimes-Capet 5, Bannister 12, Fricova 11, Abdulazimova 5, Gülübay 4. Csere: Juhár (liberó), Papp O. 2, Sillah 5, Jámbor. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

EDZŐI ÉRTÉKELÉS
A blokkvédekezésünk ma gyakorlatilag nem létezett, az első szett után az ellenfelünk a magas labdákat követő támadásokból 55 százalékon állt. Megvannak ennek az okai, az elmúlt mintegy másfél hónapban gyakorlatilag nem tudtunk normálisan edzeni a betegségek, sérülések miatt, de ez nem lehet kifogás. A rövid pihenő után másként kell hozzáállnunk a meccsekhez és az edzésekhez is. Minden szurkolóknak boldog karácsonyt kívánunk!
Giannis Athanasopoulos

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató