Kupanégyben vagyunk!

Simán vettük a Gödöllő és a negyeddöntő jelentette akadályt a Magyar Kupában.

Bajnoki és Magyar Kupa-címvédő együttesünk kedd este az NB I-es Gödöllői RC otthonában lépett pályára az MK negyeddöntőjében.

Együttesünkből ezúttal Szalai Anna hiányzott: válogatott kerettag liberónk kezéből pont ezen a napon szedték ki azt a drótot, amit még az első edzésnapon összeszedett ujjtörésekor raktak bele.

Az egymeccses párharcban Giannis Athanasopoulos kezdőcsapatátTaylor Bannister, Buket Gülübay, Karolina Fricova, Fatoumatta Sillah, Papp Orsolya és Gyimes-Capet Zsófia alkotta, a liberó Juhár Dalma volt.

Bár az első pont a hazaiaké lett, az első játszmában nem nagyon volt kérdés, melyik a jobb csapat: ugyan a gödöllőiek szépen küzdöttek, és amit tudtak, megtettek, lányaink magabiztos teljesítménnyel szerezték meg a vezetést (10-25, 0-1).

Az első felvonás második felében több cserejátékosunk is jól szállt be, közülük Tóth Sára maradt a második játszmára. Ennek elején a korábbinál többet hibáztunk, ezért nem tudtunk nagy különbséget kialakítani (6-10). Fricova jó megoldásaival ötre nőtt a különbség, de a GRC kisvártatva mínusz kettőre visszazárkózott. Tóth nyitósorozatával megnyugtató lett a különbség (10-17), és végül ezt az etapot is közel tízpontos különbséggel nyertük meg (16-25, 0-2).

A harmadik szettet Jámbor Cecíliával kezdtük, s a hazaiakat edző Szalay Attila először csapata ötpontos hátrányánál kért időt (4-9). A hazaiak ezúttal Gyimes-Capet szerváival nem tudtak mit kezdeni: válogatott játékosunk nyitásaival tíz pont fölé hízott a differencia, így a várt könnyed sikerrel biztosítottuk helyünket a februári elődöntőben, ahol a Kaposvár és az UTE párharcának továbbjutójával találkozunk majd (5-25, 0-3).

Együttesünkre ebben a naptári évben még egy mérkőzés vár: pénteken az UTE otthonába látogatunk az Extraliga alapszakaszának kilencedik fordulójában.

MAGYAR KUPA, NEGYEDDÖNTŐ

0
Gödöllői RC
3
Vasas Óbuda
(-10, -16, -5)

MATE Sportcsarnok, 200 néző. Vezette: Villás, Rácz

Gödöllő: Máthé-Barabássy 5, Tóth S., Nagy V. 3, Sorompó, Kökény P. 4, Kovács E. Csere: Szerencsés, Maurer (liberók), Sólyom, Boros, Borsos 1, Halla 6. Vezetőedző: Szalay Attila

Vasas: Gyimes-Capet 7, Gülübay 2, Fricova 8, Papp O. 10, Bannister 11, Sillah 10. Csere: Juhár (liberó), Tóth S. 5, Jámbor 5, Erőss 4. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

EDZŐI ÉRTÉKELÉS
Meggyőző sikert arattunk, örülök, hogy mindenki, akit ma pályára küldtem, élni tudott a lehetőséggel. Készülünk az év utolsó mérkőzésére.
Giannis Athanasopoulos

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató