Az adományozás jegyében már kupaelődöntő a tét Gödöllőn

A sorsolás szeszélyének folytán a nyolc között is NB I-es ellenféllel találkozunk.

Címvédő csapatunk kedden mindössze szezonbeli második Magyar Kupa-találkozóján lép pályára, de máris az elődöntőbe juthat, miután a BVSC elleni nyolcaddöntős csata után ezúttal is alacsonyabb osztályú rivális, a Gödöllői RC vár ránk.

„A Gödöllő minden évben bizonyítja, hogy NB I-es szinten erős csapata van, így ahogy mindig, természetesen ezúttal is alaposan felkészülünk belőlük” – mondta honlapunknak Szabó György másodedző, aki ezúttal nevelőklubja ellen ülhet a Vasas kispadján.

„Mindig különleges érzés, ha a nevelőklubom ellen meccselhetek, és még különlegesebb, hogy a kupa negyeddöntőjében találkozunk velük. Jó érzés lesz régi ismerősökkel találkozni a gödöllői csarnokban, ahova szintén sok szép emlék köt” – mondta ennek kapcsán a fiatal tréner.

Szabó bízik abban, hogy jó hangulatú lesz a mérkőzés, amin csapatunk célja egyértelmű: bejutni az elődöntőbe!

A két együttes múltja egyébként gazdag emlékezetes meccsekben: több bajnoki- és Magyar Kupa-döntőt is vívtunk a 2010-es évek elején a Pest vármegyeiekkel, amelyekből mindig mi kerültünk ki győztesen. Különösen emlékezetes a 2015-ös siker, ami amellett, hogy nekünk sorozatban a negyedik MK-diadalunk volt, a Fáy utcában mérkőzéslabdáról fordítva nyertünk riválisunk ellen. Legutóbb 2017 márciusában találkoztunk a GRC-vel, amelyet akkor 3-0-val múltunk felül.

Kőnig Gábor fiókcsapatának ugyanakkor frissebb emléke is van Szalay Attila együtteséről: a mieink október 27-én nagy csatában, 3-2-re nyertek a Folyondár utcában.

A keddi találkozó, melyhez jótékonysági esemény is kapcsolódik, 18.30 órakor kezdődik a MATE Sportcsarnokban. A belépés díjtalan, de Karácsony közeledtével a két klub közösen jótékonysági CIPŐSDOBOZ akciót is szervez a mérkőzésre.

A CIPŐSDOBOZ AKCIÓ lényege: fogj egy cipősdobozt, gyűjts bele ajándékokat, amiket egy rászoruló kisgyermeknek szánsz, csomagold be, hozd el a mérkőzésre és add le a csarnok előterében kihelyezett gyűjtőponton. Az összegyűlt adományokat a szervezők továbbítják a rászorulóknak.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató