Csak rövid időközökig bírtuk a Scandicci tempóját

Olasz ellenfelünk nagyszerű teljesítménnyel győzte le csapatunkat a Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában, Firenzében.

Bajnoki és Magyar Kupa-címvédő együttesünk szerda este a Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában az éllovas olasz Scandicci otthonába látogatott.

Az esélyek mellett az előjelek sem mellettünk szóltak, ugyanis a keddi, 14 órás utazás mellett többen is betegséggel küzdöttek a békéscsabai összecsapásunk óta.

Giannis Athanasopoulos kezdőcsapatát Taylor Bannister, Buket Gülübay, Karolina Fricova, Fatoumatta Sillah, Ayshan Abdulazimova és Papp Orsolya alkotta, a liberó Juhár Dalma volt.

Bár 3-2-nél még vezettünk, pár butaságunkat a Scandicci azonnal kihasználta, így Athanasopoulosnak 8-4-es hazai vezetésnél időt kellett kérnie. A játékmegszakítás után Juhárt Szalai Anna válototta, majd Erőss Mirtill és Tóth Sára is beszállt. Sajnos szinte semmit nem tudtunk kezdeni riválisunk hatékony támadójátékával, még a legegyszerűbb labdák befejezése sem sikerült, így a hazaiak közel tízpontos előnyt építettek ki (13-5). A folytatásban Gyimes-Capet Zsófia és Török Kata is beállt, és ugyan Bannister vezérletével már fel tudtuk venni a hazaiak ritmusát, de ez is csak a tisztes helytálláshoz volt elég (25-14, 1-0).

A második etap elején a hazaiakat edző Massimo Barbolininek gyorsan időt kellett kérnie (1-4), de négy pontra is hízó előnyünkből feljavuló támadójátékunknak köszönhetően valamennyit féltve őrizgettünk (7-9). Kisvártatva fordított a Scandicci, de sokkal jobban teljesítettünk, mint az első felvonásban (13-14). Ezúttal Ekaterina Antropova nyitósorozatával lépett el vendéglátónk (18-14), és bár mínusz kettőre még visszazárkóztunk, újabb fordulatot már nem hozott a játékrész (25-19, 2-0).

A harmadik felvonást is bátran kezdtük, és bár a hazaiak változatosan szervezett támadásaira nem mindig találtuk a megoldást, szépen tartottuk magunkat (10-8). A folytatásban az olaszok ismét ritmust váltottak, előnyüket folyamatosan növelték, és összeségében simán és megérdemelten nyerték meg a 73 perces összecsapást (25-15, 3-0).

Lányaink most néhány nap pihenőt kapnak, hogy aztán jövő pénteken egy nehéznek ígérkező mérkőzésen Kaposvárra látogassanak.

BAJNOKOK LIGÁJA, B CSOPORT, 4. FORDULÓ

3
Savino Del Bene Scandicci (olasz)
0
Vasas Óbuda
(14, 19, 15)

Firenze, Palazzo Wanny, 900 néző. Vezette: Medvid (ukrán), Strandson (észt)

Scandicci: Ognjenovic 2, Ruddins 16, Da Silva 3, Antropova 14, Csu 7, Nwakalor 14. Csere: Armini (liberó). Vezetőedző: Massimo Barbolini

Vasas: Fricova 4, Papp O. 5, Bannister 11, Sillah 9, Abdulazimova 3, Gülübay. Csere: Juhár, Szalai (liberók), Erőss 1, Tóth S., Gyimes-Capet, Török. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

EDZŐI ÉRTÉKELÉS
Nem szeretnék kifogásokat keresni, de se a keddi hosszú utazás, se a játékosok betegsége nem segített ma bennünket. Szemmel láthatóan nem voltunk túl frissek, voltak dolgok, amikben ennek köszönhetően sem tudtuk az elvárt szintet, de tegyük hozzá, a Scandicci nagyszerűen röplabdázott ma. Küzdöttünk, amíg bírtuk, de ebben a meccsben ma ennyit volt.
Giannis Athanasopoulos

Fotók: Fekete Gergely

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató