Tizennégy óra alatt, de kiértünk Firenzébe

Csapatunk olaszországi utazása nem alakul zökkenőmentesen, a tervezett kora délután helyett csak este érkeztünk meg a Scandicci otthonába.

A keddi, firenzei utazás nem éppen a terveink szerint alakult. Az 5.15-ös Folyondár utcai indulás még rendben volt, ugyanakkor az eredetileg lefoglalt, 8.10-es müncheni járatot a német várost sújtó havazás miatt törölték, így a ferihegyi repülőtéren kellett új utazási opció után nézni. A megoldás végül a 11.15-ös bécsi utazás, és az ottani után zürichi átszállás lett: a társaság végül 19 óra után érkezett meg firenzei szálláshelyére, ahol az eredetileg tervezett programból – ebéd, edzés, vacsora, videózás – helyett csak utóbbi kettő maradt.

„Nyilván nem a legideálisabb, hogy így alakult ez a mai nap, de szeretnénk szerdán is a lehető legjobb röplabdánkat mutatni. Bizonyítottuk már sokszor idén is és az elmúlt években is, hogy soha nem adjuk fel, nem lesz ez másként a Scandicci ellen, még ha tudjuk is, hogy nem mi vagyunk az esélyesek” – jelentette ki csapatkapitányunk, Ayshan Abdulazimova.

A Békéscsaba elleni szombati nyertes bajnoki remeklő center kiemelte, bár a BL-ben jelenleg nem vagyunk jó helyzetben, a cél továbbra sem változott: szeretnénk továbbjutni a csoportból.

„A szombati bajnokin rengeteg ki nem kényszerített hibát vétettünk, ezen mindenképpen változtatnunk kell és az első pillanattól fogva a lehető legkevesebb rontással kell megpróbálnunk röplabdázni. Ebből a szempontból a szerdai összecsapás nyilván könnyebb lesz, mert nyomás nélkül, szabadon játszhatunk” – tekintett előre a soron következő BL-fordulóra azeri válogatottunk.

Az ötödik vasasos szezonját taposó légiós kifejtette, már nem lehet mentségként felhozni, hogy a csapat egy része kicserélődött, hiszen lassan a szezon fele eltelt. Hozzátette, a csapat jó úton jár, de továbbra is kemény munkához van szükség ahhoz, hogy a remélt eredményeket elérjük.

„Nem könnyű egy más országban csapatkapitánynak lenni egy klubnál, de Giannis és a vezetőség sokat segít abban, hogy ne érezzek emiatt pluszterhet a vállamon. Igyekszem a legjobban végezni a feladatomat, még ha nem is tudok mindig mindenki kedvében járni” – zárta gondolatait Abdulazimova.

A csoportot vezető Scandicci elleni mérkőzés szerdán 18.30-kor kezdődik Firenzében, és a Match 4 csatorna élőben közvetíti.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató