Rangadón kell javítani!

A szerdai fájó hazai BL-vereség után szombaton már Békéscsabán van jelenésünk a nagy riválisunk elleni Extraliga-rangadón.

Ugyan a szerdai, Marica Plovdiv elleni érdi összecsapás mentálisan és fizikálisan is sokat kivett a játékosokból és a stábból, sok idő nem volt a kesergésre, ugyanis péntek délután már ismét útra keltünk, hogy ellátogassunk az elmúlt évek legnagyobb hazai riválisához, a Békéscsabához.

Tóth Gábor tanítványai egy meglepő, Nyíregyháza elleni hazai vereséggel kezdték a szezont, azóta azonban hazai porondon sorozatban nyerik a meccseket a viharsarkiak, akik így második helyen állnak a tabellán.

„Fájó volt a szerdai vereség, de már előre kell néznünk, mert szombaton újabb fontos meccs vár ránk. A Békéscsabával mindig jó és kiélezett meccseket játszottunk, mióta itt vagyok, remélem, ki tudjuk javítani a hétközi fiaskót” – mondta honlapunknak Taylor Bannister, aki a Plovdiv ellen messze csapatunk legjobb játékosa volt.

Az amerikai feladóátló hozzátette, kisebb sérülése szerencsére már a múlté, és készen áll az újabb csatára.

Csapatunk az elmúlt két idényben két bajnoki és egy Magyar Kupa-döntőt vívott a BRSE-vel, amelyet minden alkalommal legyőzött. Ezek közül kiemelkedik a 2022-es, sokáig emlékezetes, ötmeccses Extraliga-finálé, valamint az idén tavaszi, ötszettes MK-aranycsata.

A két együttes a mostani szezonban még nem randevúzott egymással, és bár az utóbbi két bajnoki döntő miatt jó emlékeink lehetnek a Viharsarokról, a legutóbbi alapszakaszban ugyanakkor simán, 3-0-ra kikaptunk a Városi Sportcsarnokban.

A most szombati találkozó 16.30 órakor kezdődik, és azok, akik nem tudnak lejönni a helyszínen szurkolni a lányoknak, az M4 Sport+-on élőben megnézhetik az összecsapást.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató