Egy álommal szegényebben

Hazai pályán nem bírtunk a Plovdivval.

Bajnoki és Magyar Kupa-címvédő csapatunk szerda este az Érd Arénában a bolgár bajnok Marica Plovdivot fogadta.

Giannis Athanasopoulos csapatában kisebb sérülése után ismét játékra jelentkezett Taylor Bannister, aki egyből be is került a kezdőbe. Rajta kívül Buket Gülübay, Török Kata, Ayshan Abdulazimova, Karolina Fricova és Gyimes-Capet Zsófia kezdett, liberóként Juhár Dalma játszott. A keretben az NB I-es csapatból ezúttal is Botyánszki Fanni volt ott társaival.

Remekül kezdtük a meccset, a nagy tét ellenére idegességnek semmi jelét nem mutattuk (6-1). Egy ideig agresszívan nyitottunk és hatékonyan támadtunk, de a szép lassan bemelegedő plovdiviak pár hibánkat kihasználva közelebb tudtak lopózni, így Athanasopoulosnak is időt kellett kérnie (12-10). Rendeztük a sorainkat, ismét összeszedetten mezőnyöztünk, így növeltük a különbséget (17-13). A rivális néhány ingyenponttal is segített bennünket, de így is egyenlített, ezért görög edzőnk Fatoumatta Sillaht küldte be Török helyére (18-18). Bannister támadásainak köszönhetően a Plovdiv nem tudta átvenni a vezetést, és kisvártatva előnybe kerültünk (25-22, 1-0).

A második szett elején először a bolgárok vezettek, de amikor egymás után nyitottuk az ászokat, Boriszlav Kracsanov vezetőedző előbb cserélt, majd időt kért (7-4). Fordítottak a vendégek, a rossz napot kifogó Sillah helyére pedig annak ellenére is visszajött Török, hogy nemsokára megint mi vezettünk (12-10). Szélső poszton kifejezetten gyengén teljesítettünk, Athanasopoulosnak pedig annak ellenére is időt kellett kérnie, hogy a rivális sem parádézott (13-15). Ezt követően szinte semmi nem működött a mi térfelünkön, edzőnk hiába cserélt többet is, a plovdiviak úgy tudtak összességében simán egyenlíteni, hogy semmivel nem mutattak többet, mint a nyitójátszmában (17-25, 1-1).

A harmadik etapra maradt Török, de Fricova volt az, aki elsőnek elkapta a fonalat (7-4). A következő hét labdamenetből csak egyet nyertünk meg, Athanasopoulos pedig ezúttal már felemelte a hangját az időkérésnél (8-10). A vendégek ejtései szinte kivétel nélkül leestek a térfelünkön, Török jó megoldásaival azonban így is egalizáltunk (12-12). Örömünk nem tartott sokáig, körbeütöttük a pályát, Fricovát pedig Sillah váltotta (13-17). Teljesen leeresztettünk, a vendégek mezőnymunkája pedig szinte hibátlan volt, így egy pillanatig sem volt kérdéses a végeredmény (18-25, 1-2).

A negyedik felvonást Sillah-val és Papp Orsolyával kezdjük, Bannister pedig új erőre kapott (6-3). Papp sánca után időt kértek a vendégek (10-7), de amerikai légiósunkkal ekkor semmit nem tudtak kezdeni, és mivel a többiek is hozzátették a magukét, előnyünk folyamatosan nőtt (17-8). A Marica gyakorlatilag sort cserélt, és tekintélyes különbséggel egyenlítettünk (25-14, 2-2).

A rövidített játékrész elejébe belealudtunk (1-4), és bár néhány jó szervával visszazárkóztunk (5-6), a térfélcserénél megint csak tisztes távolból követtük ellenfelünket (5-8). A közvetlen végjátékot rossz helyzetből kezdtük (7-11), és mivel újabb fordulat nem következett, kikaptunk (8-15, 2-3).

Csapatunk számára nincs megállás, szombaton már Békéscsabán játszunk 16.30-tól bajnoki rangadót.

BAJNOKOK LIGÁJA, B CSOPORT, 3. FORDULÓ

2
Vasas Óbuda
3
Marica Plovdiv (bolgár)
(22, -17, -18, 14, -8)

Érd Aréna, 1050 néző. Vezette: Ewald (német), Kurtiss (lett)

Vasas: Gülübay 5, Fricova 6, Gyimes-Capet 6, Bannister 27, Török 8, Abdulazimova 11. Csere: Juhár, Szalai (liberó), Sillah 4, Erőss, Tóth S., Papp O. 3, Jámbor. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

Plovdiv: Debell 17, Szajkova 11, Dudova 20, Koeva 20, Krivosjiszka 2, Guncseva 9. Csere: Paskuleva, Todorova (liberók), Hrisztoszkova 10, Szlavcseva 1, Milicevic. Vezetőedző: Boriszlav Kracsanov

EDZŐI ÉRTÉKELÉS
Csalódottak vagyunk a vereség miatt, nagyon stresszesen játszottunk, amiben vélhetően nekem is megvan a felelősségem, mert nem tudtam levenni a lányok válláról a terhet. Ennyi hibával – 16 rontás, 13 kapott blokk – nem tudsz a BL-ben versenyképesnek lenni. A fogadásunk nem volt jó, a Plovdiv nagy nyomást helyezett ránk a szerváival. Nincs más dolgunk, mint előre nézni és csapatként összetartani, mert szombaton újra fontos meccs vár ránk Békéscsabán.
Giannis Athanasopoulos

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató