Török Kata: szeretnénk felszabadultan játszani, és győzni!

Válogatott ütőjátékosunk bízik abban, hogy minél többen buzdítják majd őket az Érd Arénában.

Nyolc, szettveszteség nélkül megvívott selejtező, 14 nyeretlenül lejátszott főtáblás meccs, de pontszerzés a Conegliano és a Rzsezów ellen.

Ez Török Kata eddigi mérlege a Bajnokok Ligájában, s a csapatból Juhár Dalma, valamint Ayshan Abdulazimova mellett ő az, aki együttesünk minden BL-meccsének részese volt. Most mindhárman arra készülnek, hogy klubtörténelmet írjanak, és megszerezzék első sikerüket a legrangosabb európai sorozatban.

„Nemcsak a csapatnak, de személy szerint nekem is nagyon sokat jelentene egy esetleges szerdai győzelem, amihez voltunk már közel erősebb csapatok ellen is. Épp ezért nagyon fontos, hogy most, amikor lehetőség van minderre, megmutassuk, hogy be tudjuk húzni a meccset, már csak azért is, mert szeretnénk klubtörténelmet írni” – mondta a 25 éves játékos honlapunknak.

Török kifejtette, nagyon várják a meccset, mert alapvetően is szeretnek a Bajnokok Ligájában játszani, az pedig, hogy most nem egy igazi nagycsapattal találkoznak, még több extra motivációt ad nekik.

„Remélem, a győzelem lehetősége nem fog extra nyomást helyezni ránk, szeretnénk most is ugyanolyan felszabadultan játszani, mint eddig mindig a BL-ben. A csapaton belüli hangulatra nem lehet panasz, nagyon remélem, hogy minél több szurkoló kijön majd buzdítani minket, mert az Érd Arénában lehet nagyon jó hangulatú meccseket játszani” – nyilatkozta Török Kata.

A válogatott játékos az ellenfélre vonatkozó kérdésre kifejtette: a bolgárok is arra a gyors játékra törekednek, amit mi is próbálunk játszani, de meglátása szerint pont ezért erre fel vagyunk készülve.

„Emellett akárcsak mi, ők is nagyon agresszívan nyitnak, nekik is az a taktikájuk, hogy a jó szervák után próbálják magas labdákból való támadásra kényszeríteni az ellenfeleiket. A szervák és a fogadások épp ezért kulcsfontosságúak lesznek, remélem, minél kevesebbet fogunk hibázni, kíváncsian várom, ki nyeri a bajnoki veretlenek csatáját” – mondta Török Kata.

A Marica Plovdiv ellen mérkőzés szerdán 19 órakor kezdődik az Érd Arénában.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató