Legyőztük a Nyíregyházát is!

Továbbra is veretlenül menetelünk az Extraligában.

Bajnoki és Magyar Kupa-címvédő együttesünk csütörtök este a mögöttünk második helyen álló Fatum Nyíregyházát fogadta az Extraliga alapszakaszának hatodik fordulójában.

A nyírségiek a szezonkezdésen 3-1-re nyertek Békéscsabán, legutóbbi két bajnokijukat azonban elvesztették, s menet közben a CSM Bucuresti ellen a Challenge Kupától is búcsúztak. Tomás Varga csapata a nyáron alaposan átalakult, a korábbi idegenlégiósokat újak váltották, s Szabó Lili is visszatért nevelőegyesületéhez.

Giannis Athanasopoulos kezdőjében Fatpumatta Sillah, Buket Gülübay, Karolina Fricova, Török Kata, Ayshan Abdulazimova, Gyimes-Capet Zsófia kapott helyett, a liberó pedig Juhár Dalma volt.

Mivel Taylor Bannister mellett ezúttal Erőss Mirtill sem volt bevethető, Botyánszki Fanni pedig megbetegedett, ezúttal Kiss Lilla segítette ki a csapatot.

Fricova és Sillah pontjaival villámrajtot vettünk (4-0), de szép lassan a nyírségiek is felvették a meccs ritmusát (8-6). Sok volt a hiba mindkét oldalon, a csapatoknak viszonylag gyenge nyitásfogadásból kellett építgetnie támadásait. Egy ideig tapadt ránk a Nyíregyháza, de 15-13 után Török vezetésével sorozatban öt pontot szereztünk (20-13), amivel eldöntöttük a lényegi kérdéseket (25-17, 1-0).

Mindkét együttes gyenge támadási hatékonysággal kezdte a második felvonást, de erre csak részben adtak magyarázatot a nem mindig tökéletes előkészítések. Alacsony színvonalú volt ekkor a szorosan alakuló, de rengeteg ki nem kényszerített hibát hozó összecsapás, Athanasopoulos pedig kisvártatva időt kért és fennhangon kérte játékosait arra, hogy ébredjenek fel (7-9). Szavai nyitott fülekre találtak, csapatunk 12-11-nél már vezetett, mert Gyimes-Capet jól támadott, a többiek pedig blokkból szereztek pontokat. A hajrá kétpontos Vasas-előnyről indult (18-16), Varga két labdamenettel később időt kért, de ezt nekünk is meg kellett tenni két egymást követő vendégpont után (22-20). A Fatum mínusz egyre is visszajött, de Abdulazimova és Fricova tett arról, hogy egyenlíteni ne tudjon (25-22, 2-0).

A harmadik felvonás úgy indult, ahogy a többi zajlott: amikor centereinket meg tudtuk játszani, abból szinte mindig pont lett, amikor beszűkültünk a szélekre, alaposan megszenvedtünk minden labdamenetben. Ennek ellenére is vezettünk, mert blokkban és védekezésben is jól megszűrtük az ellenfél akcióit (10-8). Gyimes-Capet-t hamarosan Papp Orsolya váltotta (13-10), és Sillah két ászával megnyugtatónak tűnő különbséget építettünk ki (17-12). A hajrá, amelyben Kiss is bemutatkozott a felnőttcsapatban, már nem tartogatott különösebb izgalmakat, így megőriztük veretlenségünket és tovább növeltük előnyünket a tabella élén (25-17, 3-0).

Csapatunkra jövő szerdán a naptári év legfontosabb Bajnokok Ligája-mérkőzése vár az Érd Arénában 19 órától a bolgár bajnok Maritza Plovdiv ellen.

EXTRALIGA, ALAPSZAKASZ, 6. FORDULÓ

3
Vasas Óbuda
0
Fatum Nyíregyháza
(17, 22, 17)

Folyondár utca, 250 néző. Vezette: Adler, Tillmann

Vasas: Abdulazimova 11, Gülübay 1, Török 10, Gyimes-Capet 10, Sillah 12, Fricova 9. Csere: Juhár (liberó), Papp O., Kiss L. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

Fatum: Galvao 3, Jeremic 6, Lászlop 6, Kocic 14, Carabali 4, Szabó L. 5. Csere: Tóth F. (liberó), Antivero . Vezetőedző: Tomás Varga

EDZŐI ÉRTÉKELÉS
Továbbra is úgy érzem, néha magunkkal harcolunk a legnagyobbat. A második szettben hét önhibánk volt, ami nem fér bele. Ennek ellenére biztos vagyok abban, hogy ezen nehézségek kielemzése jobb csapattá tesznek bennünket. A lányok küzdeni tudásával és a testbeszédükkel összességében elégedett vagyok, de az ütő-feladó kapcsolaton még sokat kell dolgoznunk. Sokszor elmondtam már, lépésről lépésre haladunk, szerdán szeretnénk megszerezni első BL-sikerünket. Ehhez szeretnék kérni minden magyar röplabdaszurkolót, jöjjön ki az Érd Arénába és támogasson minket a helyszínen!
Giannis Athanasopoulos

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató