Szettlabdákig jutottunk az Eczacibasi ellen

Az első és a második szettben is alaposan megrángattuk a legutóbbi döntős bajszát.

Bajnoki és Magyar Kupa-címvédő együttesünk szerdán Isztambulban, a májusban döntős török Eczacibasi otthonában lépett pályára a Bajnokok Ligája B csoportjának első fordulójában.

Akárcsak egy idénnyel korábban, Kőnig Gábor NB I-es csapatából ezúttal is volt „vendégszereplő”: most Nagy Sophia tarthatott társaival.

Giannis Athanasopoulos Taylor Bannistert, Buket Gülübayt, Karolina Fricovát, Fatoumatta Sillaht, Ayshan Abdulazimovát és Gyimes-Capet Zsófiát nevezte a kezdőbe, a liberó pedig Juhár Dalma volt.

A túloldalon Ferhat Akbas vezetőedző is a lehető legerősebb összeállításban küldte pályára együttesét, amelyben így ott volt a kétszeres világbajnok szerb világsztár Tijana Boskovic és Jovana Stevanovic, a friss Eb-győztes török Hande Baladin, vagy épp a kanadai Alexa Gray is.

Bannister vezérletével jól kezdtünk és vezettünk is, de amikor egymás után három butaságot elkövettünk, Athanasopoulos azonnal időt kért (9-5). Szavai használtak, és a hazaiak is segítettek minket pár ingyenponttal, így mínusz egyre visszajöttünk. A következő labdamenetek ismét a hazaiakról szóltak, de Török Kata két ásszal szállt be a meccsbe, így egyenlítettünk (14-14). Fricova is elkezdte a pontgyártást, Gyimes-Capet négy pontjával pedig átvettük a vezetést a hajrá előtt (17-20). Pár labdamenettel később közel kerültünk a részsikerhez, 24-22-nél kettő, majd 25-24-nél még egy játszmalabdánk volt, de egyikkel sem tudtunk élni, Boskovic pedig lezárta a szettet (27-25, 1-0).

A második felvonást is jól kezdtük (6-6), de Boskovic három egymást követő ásza után időt kértünk (10-6). Sok pontatlanság jellemezte ekkor a játékunkat, így Athanasopoulos cserékkel próbált frissíteni: Sillaht Török, Gyimes-Capet-t pedig Papp Orsolya váltotta (15-10). Hat ponttal is mentek a hazaiak, amikor némileg alábbhagyott a figyelmük, így 18-17-re feljöttünk és ismét megnehezítettük a hazaiak dolgát, de ez a szett is az övék lett (25-21, 2-0).

A harmadik játszmát Törökkel kezdtük, és ezúttal Fricova vezérletével tartottuk magunkat viszonylag közel ellenfelünkhöz (11-8). Athanaspoulos újra bedobta Tóth Sárát és Erőss Mirtillt, de a hazaiak 19-9-nél nyeregben érezhették magukat. Lányaink azonban ekkor sem adták fel, remek mezőnymunkájukra alapozva sorozatban öt pontot szereztek, így összességében tisztes vereséggel távoztak Isztambulból (25-17, 3-0).

Csapatunkra szombaton újabb nehéz összecsapás vár, ugyanis Székesfehérváron a MÁV Előre vendégei leszünk 18 órától.

BAJNOKOK LIGÁJA, B CSOPORT, 1. FORDULÓ

3
Eczacibasi Dynavit Istanbul (török)
0
Vasas Óbuda
(25, 21, 17)

Isztambul, Burhan Felek Sportcsarnok, 2875 néző. Vezette: Jankovic (szerb), Maroszek (lengyel)

Eczacibasi: Voronkova 2, Jack-Kisal 6, Aydemir, Gray 8, Stevanovic 7, Boskovic 23. Csere: Aköz (liberó), Baladin 8. Vezetőedző: Ferhat Akbas

Vasas: Fricova 8, Gyimes-Capet 9, Bannister 12, Sillah 3, Abdulazimova 5, Gülübay 1. Csere: Juhár (liberó), Török 4, Papp O., Tóth S., Erőss. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

EDZŐI ÉRTÉKELÉS
Egyátalán nem vagyok boldog az eredménnyel, mert az első szettet le kellett volna zárnunk, de nem tudtuk megfelelően kontrollálni az érzelmeinket. Remélem, ez jó lecke volt a jövőre nézve, mert azt ma is megmutattuk, hogy ezeknek a csapatoknak is tudunk nehézséget okozni. A második szettet Boskovic egy személyben eldöntötte a nyitásaival, de a küzdőszellemre büszke vagyok, mert a harmadik felvonásban tízpontos hátrányban sem adtuk fel. Erre kell építenünk.
Giannis Athanasopoulos

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató