Negyeddöntőbe jutottunk a Magyar Kupában

Nem túl meggyőző teljesítménnyel győztük le 3-0-ra az NB I-es BVSC-Zuglót.

Bajnoki és Magyar Kupa-címvédő együttesünk kedden utóbbi sorozatban is bemutatkozott: a nyolcaddöntőben az NB I-es BVSC-Zugló otthonában lépett pályára.

Giannis Athanasopoulos a kezdőcsapatába Taylor Bannistert, Tóth Sárát, Fatoumatta Sillaht, Török Katát, Ayshan Abdulazimovát és Papp Orsolyát nevezte, a liberó pedig ezúttal Szalai Anna volt.

Ugyan Sillah két nagyerejű támadással kezdett, hamarosan a sokkal jobban mezőnyöző hazaiak vezettek kettővel (6-4). Biztosan őrizte előnyét a házigazda, és bár 10-10-nél egyenlítettünk, Athanasopoulos kisvártatva előbb időt kért, majd bevetette Buket Gülübayt, a hátrányunk azonban megduplázódott a korábbihoz képest (15-11). Továbbra sem találtuk a ritmust, edzőnk így újra magához rendelte tanítványait, s végül a csereként beállt Karolina Fricova nyitósorozata kellett ahhoz, hogy kiegyenlítsünk (17-17). Bannister támadásával vettük át a vezetést (20-21), és a számunkra keservesen alakuló szett egy hazai rontással ért véget (22-25, 0-1).

A második játszmára visszatért Sillah, de maradt Gülübay, s ekkor már azt mutatta a találkozó képe, ami előzetesen várható volt: jó nyitásainkkal többször is megbontottuk a hazaiak fogadását, akik egyre többet rontottak, és egyre kevésbé tudtak mit kezdeni a támadóinkkal (6-12). Jámbor Cecília is lehetőséget kapott, de a különbség így is folyamatosan nőtt (9-17). Hajós Aliz és Benedek Réka jó nyitásaival fordított az ismét belelkesedő BVSC (22-20), mivel a nyitásfogadásunk az NB I-es szintet sem ütötte meg. Török egyenlített, Sillah támadásával visszaszereztük a vezetést, s végül ő zárta le az újabb kínkeserves játékrészt (23-25, 0-2).

A harmadik felvonást Sillah helyén Fricova kezdte, és a zuglóiak egy ideig ezúttal sem adták könnyen magukat, nem szakadtak le jelentősen (4-8). Később Fricova és Bannister húzták egyre nagyobb előnyt kialakító csapatunk szekerét (6-14), lassan meglett a közte tíz, és végül nagy különbségű részsikerrel jutottunk negyeddöntőbe a kupában (13-25, 0-3).

Csapatunknak nincs sok ideje a pihenésre, ugyanis pénteken már a Szent Benedek RA érkezik bajnokira a Folyondár utcába, a mérkőzés 19.00-kor kezdődik majd.

MAGYAR KUPA, NYOLCADDÖNTŐ

0
BVSC-Zugló
3
Vasas Óbuda
(-22, -23, -13)

BVSC Röplabdacsarnok, 100 néző. Vezette: Villás, Radasovszki

BVSC: Riczkó 9, Bajnóczi 1, Szerencsés-Miklai 11, Nagy Zs. 3, Benedek R. 8, Pécsi 2. Csere: Sartoris, Marton (liberók), Imre E., Hajós 2, Tóth-Bagi, Wirth 2. Vezetőedző: Daróczi Gergely

Vasas: Tóth S., Török 4, Papp O. 5, Bannister 17, Sillah 12, Abdulazimova 8. Csere: Szalai (liberó), Gülübay 1, Fricova 9, Gyimes-Capet, Jámbor, Erőss. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

EDZŐI ÉRTÉKELÉS
Csalódott vagyok, mert nem olyan hozzáállással és agresszióval álltunk bele ebbe a meccsbe, amivel kellett volna, azt gondoltuk, elég a győzelemhez, hogy a Vasas meze van rajtunk. Ez az én felelősségem, ezen változtatni fogunk a következő mérkőzésekre.
Giannis Athanasopoulos

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató