Jönnek a kupanapok

Két nap alatt két nyolcaddöntőt játszanak csapataink a Magyar Kupában: kedden a „nagyok” idegenben, szerdán a „kicsik” hazai pályán szerepelnek a BVSC és a DVTK ellen.

Címvédő extraligás csapatunkra vélhetően nem egyszerű, de kötelező feladat vár kedden 19.30-tól az NB I-es BVSC zuglói otthonában. A mostani szezonban még veretlen együttesünk ellenfele eddigi négy bajnokijából hármat megnyert, és jelenleg negyedik az NB I-es tabellán. A BVSC-ben több rutinos, tapasztalt röplabdázó is játszik, köztük klubunk egykori játékosai, Hajós Aliz és Szerencsés-Miklai Zsanett.

A mérkőzés előtt Szalai Anna, csapatunk kéztörése után szombaton visszatért liberója elmondta: a kupameccsen ugyanolyan energiákkal és koncentrációval kell játszanunk, mint a bajnokságban, és egyáltalán nem szabad lebecsülniük az ellenfelüket.

„Nagyon örültem, hogy a hétvégén én is újra pályára léphettem, egy sérülés után mindig még nagyobb öröm játszani, de úgy érzem hogy lassan kezdek vissza rázódni” – fogalmazott a válogatott kerettag játékos.

Fiókcsapatunk jóval nagyobb kihívás előtt áll, ugyanis szerdán 19 órakor az a DVTK látogat a Folyondár utcába, amelyik tavasszal bajnok volt az NB I-ben, így a mostani idényben már az Extraligában edződik.

A miskolciakról elég friss a legutóbbi emlékünk, hiszen bajnokin a „nagycsapat” épp most szombaton mérkőzött meg Németh Szabolcs tanítványaival, s ugyan 3-0-ra nyert, a DVTK a második játszmában alaposan megnehezítette lányaink dolgát.

„Az egész csapat nevében mondhatom, hogy nagyon izgatottak vagyunk és nagyon várjuk a szerdai találkozót, hiszen tavalyhoz hasonlóan idén is extraligás együttes ellen léphetünk pályára. Akárcsak tavaly a Kaposvárt, idén a DVTK-t is szeretnénk megszorongatni” – mondta az NB I-es együttes kapitánya, Stankovics Alinda arra utalva, hogy egy évvel ezelőtt a később negyedik helyen záró somogyiak a nyolcaddöntőben csak nagy csatában, 3-2-re tudtak föléjük kerekedni.

Stankovics – aki Szalai sérülése miatt a felkészülést gyakorlatilag teljes egészében az extraligás csapatnál töltötte – elmondta, korábban még soha nem votl csapatkapitány, így teljesen új neki ez a szerep, de nagyon jól esett neki, hogy társai őt választották a feladatra.

A sikeres bajnoki rajtról – a csapat három győzelemmel kezdte a szezont – kiemelte: nehéz mérkőzéseken vannak túl, amelyeken megmutatták, hogy bármilyen felállásban is játszanak, helyt tudnak állni, illetve bármilyen hátrányban is vannak, nem adják fel, hanem képesek fordítani.

„A felkészülés alatt szinte egyáltalán nem tudtunk csapatozni, mert mindig volt hiányzónk, illetve a felnőtteket is kisegítettük. Ennek fényében azt gondolom, különösen értékes, hogy háromból hármat nyertünk. Az új játékosok szerintem gyorsan beilleszkedtek, Gábor mindenkire számíthat, a szurkolóink pedig idén is mögöttünk állnak, ami hatalmas erőt és pluszenergiákat ad nekünk” – mondta Stankovics Alinda.

A DVTK-val egy idénnyel ezelőtt kétszer csapott össze Kőnig Gábor csapata, s a miskolci 3-1-es vereség után hazai pályán 3-2-re legyőzte a későbbi bajnokot.

A továbbjutás ezúttal mindkét párharcban egy mérkőzésen dől el.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató