Az Újpestet is négy szettben győztük le

Gyakorlatilag lemásoltuk a KNRC elleni szezonnyitót, és újabb három pontot szereztünk.

Bajnoki és Magyar Kupa-címvédő együttesünk vasárnap az Extraliga második fordulójában az UTE csapatát fogadta a Folyondár utcában.

Ellenfelünk kubai és brazil légiósokat szerződtetett a nyáron, de közülük két karibi röplabdázóra sérülés miatt nem számíthatott Horváth András vezetőedző, aki a magyar válogatott kezdőfeladóját, egyben együttese kapitányát, Boskó Ágnest nem nevezte a kezdőbe.

A mieinktől ismét ott volt a csapattal Märcz Mira, Szalai Anna pedig ezúttal már liberóként szerepelt a jegyzőkönyvben, amelyben ott volt Tóth Sára is.

Giannis Athanasopoulos kezdőcsapatába Taylor Bannistert, Buket Gülübayt, Török Katát, Karolina Fricovát, Gyimes-Capet Zsófiát és Ayshan Abdulazimovát nevezte, a liberó Juhár Dalma volt.

Horváthnak viszonylga gyorsan időt kellett kérnie (7-3), mert csapata nem találta a ritmust. Egymás után hármat rontottunk, majd az újpestiek is jó megoldásokkal rukkoltak elő, így eltüntették hatpontos hátrányukat (9-10). Amikor jól nyitottunk, újra visszavettük a vezetést (15-11), de az UTE nem adta könnyen magát és újra felzárkózott (18-17). A szoros végjátékban előbb Fricova és Yensy Kindelan vívott ütőpárbajt, majd mivel nálunk a centerek is hozzátették a magukét, a vendégek hiába hárítottak négy szettlabdát, mi szereztük meg a vezetést (27-25, 1-0).

Jól kezdte a második felvonást a lila-fehér együttes, akik a mérkőzés addig ilegszebb és leghosszabb labdamenetét is megnyerték (2-6). Athanasopoulos időt kért, majd kettős cserére szánta el magát, de a hátrányunk így is folyamatosan nőtt (4-10). Bannister és Gülübay visszajött, majd Törököt Jámbor Cecília, majd pár labdamenettel később Fricovát Sillah váltotta (8-14). Rengeteget hibáztunk, egymás után három szervánk is a hálóban végezte, az egyébként semmi extrát nem nyújtó, csak nem rontó UTE pedig köszönte szépen a lehetőséget és kiegyenlített (21-25, 1-1).

A harmadik szettre visszatértek kezdőjátékosaink, és úgy tűnt, a koncentrációt is sikerült visszaszereznünk (8-4). Horváth időt kért, majd kettőt cserélt (11-5), majd ismét időt kért, szurkolóink azonban kisvártatva így is kiszámolták csapatát (16-6). Ekkor a játék minden elemében ellenfelünk fölé nőttünk, és úgy is tükörsimán kerültünk ismét előnybe, hogy sort cseréltünk (25-9, 2-1).

A negyedik felvonásra újra visszatért a meccs eleji kezdőhatosunk, a közönség pedig ekkor szoros küzdelmet láthatott (7-7). A folytatásban szép lassan egyre nagyobb előnyt alakítottunk ki, elsősorban azért, mert pontosabban és kevesebb hibával röplabdáztunk az újpestieknél (14-9). Horváth rövid időn belül kétszer is magához rendelte csapatát, de újabb fordulatot már nem hozott a mérkőzés, amit 113 perc alatt megnyertünk (25-18, 3-1).

Csapatunk jövő szombaton Miskolcra utazik, ahol az újonc DVTK vendége lesz 19 órától a DVTK Arénában.

EXTRALIGA, ALAPSZAKASZ, 2. FORDULÓ

3
Vasas Óbuda
1
UTE
(25, -21, 9, 18)

Folyondár utca, 280 néző. Vezette: Kiss Z., Jámbor

Vasas: Gülübay 3, Török 9, Gyimes-Capet 14, Bannister 22, Fricova 15, Abdulazimova 11. Csere: Juhár, Szalai (liberók), Tóth S., Erőss, Jámbor 2, Sillah 2. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

UTE: Sziládi 10, Ambrosio 6, Gretell Moreno 5, Amaral 14, Kilyénfalvi 3, Kindelan 17. Csere: Dömsödi (liberó), Dani 1, Boskó, Zólyomi. Vezetőedző: Horváth András

EDZŐI ÉRTÉKELÉS
Gyakorlatilag lemásoltuk az előző heti mérkőzésünket. Az első két szettben rendkívül idegesen játszottunk, talán azért, mert az elmúlt két szezon bajnokaként azt gondoltuk, minden meccset megnyerünk majd 3-0-ra. Tudomásul kell vennünk, hogy ez egy új csapat, új játékosokkal, amelynek egyelőre két győzelme van, semmi egyebe, és türelemre van szüksége ahhoz, hogy még jobb eredményeket érjünk el. Változtattunk a felálláson, és még fogunk is, próbáljuk megtalálni az ideális összetételt, illetve ez nekünk is segít megismerni a játékosokat. Fontos, hogy két győzelemmel rajtoltunk, de mindenkinek meg kell értenie, hogy még rengeteg munka vár ránk.
Giannis Athanasopoulos

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató