Győzelem a szezonnyitón!

Négyjátszmás győzelmet arattunk első Extraliga-mérkőzésünkön a vendég KNRC felett.

Bajnoki és Magyar Kupa-címvédő együttesünk a szombati szezonrajton a Kaposvári NRC csapatát fogadta a Folyondár utcában.

A két együttes közül a vendégek játékoskerete cserélődött ki jobban, a somogyiak minden légiósukat lecserélték, s hét külföldivel szálltak harcba.

A mieinktől Märcz Mira hiányzott, Szalai Anna viszont a héten újrakezdte az edzéseket, őt egyelőre csak mezőnyjátékosként nevezte Giannis Athanasopoulos vezetőedző. Az NB I-es csapatból Stankovics Alinda és Tóth Sára volt ott a keretben.

A tréner szezonbeli első kezdőcsapatába Taylor Bannistert, Buket Gülübayt, Fatoumatta Sillah-t, Karolina Fricovát, Gyimes-Capet Zsófiát és Papp Orsolyát nevezte, a liberó Juhár Dalma volt.

Jó blokkokkal és hatékony támadójátékkal kezdtünk, Papp ásza után a vendégeket edző Vincent Lacombe ezért azonnal magához rendelte tanítványait (6-2). Mínusz egyre zárkóztak a vendégek, de kisvártatva a francia trénernek ismét időt kellett kérnie, mert változatos támadójátékunknak nem találta ellenszerét csapata (13-8). Jól szerváltunk és blokkoltunk, tízpontos előnynél szurkolóink kiszámolták a riválist (18-8), s mivel újabb fordulatot nem hozott a szett, simán kerültünk előnybe, a végén pedig Tóth Sára is debütált tétmérkőzésen a felnőtteknél (25-15, 1-0).

Más szellemiségben kezdte a második felvonást a KNRC, mi pedig rengeteg rontással segítettük ellenfelünket (3-7), mielőtt Bannister megrázta volna magát (6-7). Nem sikerült egyenlítenünk, négypontos hátránynál Török Kata váltotta Sillaht, majd nem sokkal később Athanasopoulosnak időt is kellett kérnie (12-16), mert sok volt a fogadási hiba a térfelünkön. Kisvártatva Ayshan Abdulazimova is pályára lépett (14-18), ötpontos hátrányban pedig újra Bannister volt az, aki elkezdte sikerrel befejezni a labdameneteket. Lacombe kétszer is időt kért, mínusz egyre visszajöttünk (19-20), de ezt követően már momentumunk sem akadt, Godó Panna kiszerválta a szettet a vendégeknek (19-25, 1-1).

A harmadik etapra maradt Török és Abdulazimova, de a Kaposvár szemmel láthatóan elkapta a fonalat, és jó mezőnymunkájával alaposan megnehezítette a dolgunkat (7-5). Szorosan alakult és sok hibával tarkított volt ekkor a mérkőzés (12-11), Lacombe időt kért, amikor végre sikerült kis előnyt kialakítanunk (14-11). Abdulazimova vállalta magára ekkor a pontszerzést, vezérletével megnyugtatóvá vált a különbség (19-13), és végül a szett elejéhez képest simán szereztük meg újra az összetett előnyt (25-14, 2-1).

A negyedik játszma első harmadában a kaposváriak blokkban és támadásban sem teljesítettek megfelelően (7-4), nálunk pedig megoszlottak a terhek támadásban. Úgy tűnt, egyre jobban elkapjuk a fonalat, Lacombe pedig egyre többször rúgta vagy dobta el dühében messzire a labdát (13-7). Csapata ugyan a folytatásban egy ideig Hurst pontjainak hála tartotta magát, de a hajrára tovább nőtt a különbség, és összességében megérdemelten tarottuk otthon mindhárom pontot (25-15, 3-1).

Csapatunk jövő vasárnap, október 22-én az UTE ellen, ugyancsak hazai pályán szereplünk.

EXTRALIGA, ALAPSZAKASZ, 1. FORDULÓ

3
Vasas Óbuda
1
KNRC
(15, -19, 14, 15)

Folyondár utca, 300 néző. Vezette: Adler, Kiss Z.

Vasas: Gülübay 5, Fricova 13, Papp O. 5, Bannister 17, Sillah 3, Gyimes-Capet 8. Csere: Juhár (liberó), Jámbor 1, Tóth S., Török 8, Abdulazimova 10. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

KNRC: Martin 1, Szedmák 13, Radnai Lu. 5, Dias 14, Hurst 8, Vilvert 5. Csere: Rády (liberó), Godó 3, Lima. Vezetőedző: Vincent Lacombe

EDZŐI ÉRTÉKELÉS
A második szettben, amikor hátrányba kerültünk, elkezdtünk nem hinni magunkban, pedig 20-19-re még feljöttünk. Nem találtuk a megoldásokat, hogy lezárjuk a játszmát, a másik három játékrészben ugyanakkor azt gondolom, meggyőző sikert arattunk. Mindig nehéz a szezon első meccse, főleg hazai pályán új feladóval, új játékosokkal, így örülök, hogy győztünk. Sok mindenben előre tudunk még lépni, hétfőtől ezeken a játékelemeken fogunk dolgozni.
Giannis Athanasopoulos

Fotók: Jani Martin

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató