Ráfordultunk a célegyenesre

Szombaton a KNRC elleni bajnokival elkezdi címvédő hadjáratát női röplabdacsapatunk.

Már csak négy nap, és a hosszú felkészülési időszak, valamint a rengeteg megtett kilométer után csapatunk újra tétmeccsen lép pályára, a Békéscsaba elleni bajnoki döntő óta először.

Együttesünk a felkésüzlés zárásaként pénteken és szombaton Athénban szerepelt, ahol előbb a görög bajnok Panathinaikoszt, majd az ezüstérmes Olympiakoszt egyaránt 3-1-re legyőzte.

„Örülök, hogy közel tíz év után, még ha nem is tétmérkőzésen, de Athénba utazhattam az aktuális csapatommal, és rengeteg rég nem látott baráttal, ismerőssel találkozhattam” – elevenítette fel a történteket Giannis Athanasopoulos, csapatunk vezetőedzője.

„Két erős csapattal találkoztunk a felkészülés zárásaként, amelyek a legjobb görög játékosok mellett kiemelkedő tudású idegenlégiósokat alkalmaznak. Még most utoljára megmutatkozhattak nem téthelyzetben is azok a problémák, amelyeket ki kell javítanunk a szezonrajtig. Ismét voltak nehéz pillanataink, de jó teljesítménnyel és játékkal, csapatként túl tudtunk lendülni ezen” – mondta a tréner.

Athanasopoulos hozzátette, csapata jó úton jár, megmutatta erősségeit, de továbbra is azt vallja, hogy együttesének még kell jó néhány hét és mérkőzés ahhoz, hogy teljes mértékben azt a játékot játssza, amire képes.

„Az új csapattogknak is időre van szükségük a teljes beilleszkedéshez, de azt elmondhatom, hogy mindenki felvette a ritmust, becsülettel dolgozik, így bizakodva várjuk a nyitómeccset” – fogalmazott vezetőedzőnk.

A görög szakember az első ellenféllel kapcsolatban kiemelte: a Kaposvár jó légiósokat igazolt, akik a felkészülési meccsek alapján igen erős csapatot alkotnak, így biztosan nem lesz könnyű dolgunk a bajnoki nyitányon.

„Természetesen a győzelem a célunk, de az biztos, hogy ehhez százszázalékos telejsítményre lesz szükség. Nagyon bízunk a szurkolóink támogatásában, mert az előző szezonban a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is számtalanszor bebizonyították, hogy mennyi pluszenergiát kapunk tőlük. Remélem, minél többen kíváncsiak lesznek ránk, kijönnek nekünk drukkolni, mi pedig ezt győzelemmel tudjuk majd meghálálni” – nyilatkozta a tréner.

A Vasas Óbuda-KNRC mérkőzés szombaton 16.00-kor kezdődik a Folyondár utcában, 19 órától pedig Kőnig Gábor NB I-es együttese is rangadóval, az MTK Budapest elleni fővárosi derbivel kezdi a szezont.


FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK, ATHÉN
Panathinaikosz (görög)-Vasas Óbuda 1-3 (-27, -20, 22, -14)

Vasas: Fricova 16, Gyimes-Capet 7, Bannister 16, Sillah 21, Abdulazimova 6, Gülübay 5. Csere: Juhár, Stankovics (liberók), Jámbor, Papp O. 3, Török 2, Erőss, Tóth S. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

Olympiakosz (görög)-Vasas Óbuda 1-3 (-23, 23, -20, -15)
Vasas: Fricova 16, Papp 5, Bannister 21, Sillah 12, Abdulazimova 10, Gülübay 3. Csere: Juhár, Stankovics (liberók), Jámbor, Erőss 1, Tóth S., Gyimes-Capet 6, Török 6, Fekete. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató