Itthon a címvédés, a BL-ben a meccsgyőzelem a cél

Szerdai, idénynyitó sajtótájékoztatónkon elhangzott, a magyar bajnokságban és a Magyar Kupában is a címvédés a cél, míg a Bajnokok Ligájában szeretnénk mérkőzéseket nyerni.

Sarlós Márton, együttesünk ügyvezetője elmondta, a nyáron úgy alakítottuk ki a játékoskeretet, hogy a minőségi külföldiek mellett a klub utánpótlásában nevelkedő legtehetségesebb játékosok is lehetőséget kapjanak.
„Azt gondolom, sikerült olyan röplabdázókat igazolni, hogy a hazai sorozatokban a címvédésért szállhatunk harcba. Emellett évek óta üldözzük az első Bajnokok Ligája-meccssikerünket, ami, remélem, a mostani idényben összejön” – mondta az elitsorozatról Sarlós.
A mostani szezont a főtáblán kezdjük a BL-ben novemberben, a B csoportban a legutóbb döntős török Eczacibasi és az olasz Scandicci mellett a bolgár Marica Plovdivval vagyunk azonos négyesben. Az együttesek közül utóbbi ellen ügyvezetőnk szerint reális esély lehet a sikerre, a csoport harmadik helyén végző együttesek pedig a CEV Kupában folytathatják szereplésüket.
Vezetőedzőnk, Giannis Athanasopoulos mindenekelőtt köszönetet mondott kollégáinak amiatt, hogy amíg ő a cseh válogatottal az Európa-bajnokságon és az olimpiai selejtezőn vett részt, elvégezték a szükséges munkát, és így keddi visszatérésekor olyan állapotban találta a csapatot, amilyenben lennie kell a felkészülésnek ezen időszakában.
„A magyar bajnokság meglátásom szerint ismét erősödött, így biztosan nem lesz ott sem könnyű dolgunk. Emellett címvédőként újra mindenki a mi skalpunkra vadászik, de ezt igyekszünk pluszmotivációként felhasználni” – fogalmazott a tréner.
Athanasopoulos csapatunk várható játékáról elmondta, az új szerzeményeket abban a reményben igazoltuk, hogy a támadásbefejezésekben hatékonyabb lesz majd az együttes.
„Fontos az is, hogy az előzőekben jól működő dolgokat, így a blokkvédekezést és az agresszív nyitásokat átmentsük az új szezonra is. Akárcsak az előző években, most az tudom mondani, hogy várhatóan januártól fogjuk tudni a legmagasabb szinten játszani azt a játékot, amit szeretnénk” – nyilatkozta a vezetőedző.
A csapatkapitány, a Vasasban ötödik szezonját kezdő Ayshan Abdulazimova arról beszélt, annak ellenére, hogy mindent megnyert már Magyarországon, továbbra is motivált, és nagyon szeretne újabb aranyérmeket szerezni.
„Egyértelmű cél, hogy a BL-ben is előre lépjünk, ehhez pedig továbbra is minden adott a Vasasban. A játékosok és a teljes stáb nevében ígérhetem, hogy mindent meg fogunk tenni a klubtörténet tovább írásáért” – jelentette ki az azeri center.
Török Kata, a Vasasban már nyolcadik szezonját kezdő magyar válogatott ütőjátékos kiemelte, a sok itt töltött év ellenére sincs szüksége extra motivációra, mert nagyon szeret ebben a klubban röplabdázni.
„A válogatottban összeszedett vállsérülésem is javul, folyamatosan kezelésekre és gyógytornára járok, most kezdtem újra a teljes értékű munkát, nagyon remélem, hamarosan újra a pályán lehetek” – utalt sérülésére a válogatott röplabdázó.
Török hozzátette, reméli, hogy a magyar sorozatokban is színvonalas mérkőzéseket játszanak majd, mert a jó nemzetközi szerepléshez ez elengedhetetlen.
Csapatunk jövő szombaton 16 órakor a Kaposvár ellen kezdi a magyar bajnokságot, míg a Bajnokok Ligájában november 8-án az Eczacibasi otthonában lépünk először pályára.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató