Nem panaszkodhatunk a kupasorsolásra

Címvédő csapatunk nem állt hadilában a szerencsével a Magyar Kupa 2023/24-es idényének sorsolásakor, ugyanis legkorábban az elődöntőben találkozhatunk extraligás csapattal.

A sorozat mostani kírására 21 csapat nevezett, a legutóbbi négy elődöntős – köztük a Vasas Óbuda – kiemelt volt, így ők a versenykiírás értelmében a mostani idényben csak a legjobb négy között találkozhatnak egymással.

Címvédő együttesünk kezét „fogta Fortuna”, ugyanis legkorábban az elődöntőben mérkőzhetünk hozzánk hasonlóan extraligás csapattal: a nyolcaddöntőben a BVSC-Zugló – Kispest SE párharc továbbjuja vár ránk, ha sikerrel pedig sikerrel vesszük az akadályt, a negyeddöntőben az MTK Budapesttel vagy a Gödöllővel csapunk majd össze újabb, idegenben vívandó, egymeccses párharcban.

Fiókcsapatunknak abból a szempontból szerencséje volt, hogy nem kell selejteznie, hanem egyből a nyolcaddöntőben kezd: ott majd azt az Extraliga-újonc DVTK-t fogadja novemberben, amelyet legutóbb az NB I-ben, hazai pályán legyőzött. A miskolciak azóta erősödtek ugyan, de Kőnig Gábor tanítványai tavaly a végül negyedik Kaposvár bajszát is alaposan megráncigálták a kupában. Amennyiben a fiataloknak sikerülne a bravúros továbbjutás, a negyeddöntőben a Fatum-Nyíregyháza várhatna rájuk.

Ahol a csapatok között osztálybeli különbség van, ott a továbbjutás egy, az alacsonyabb osztályú együttes otthonában rendezett mérkőzésen dől el, minden egyéb esetben oda-visszavágót rendeznek.

A Magyar Kupa fináléja a férfiaknál és a nőknél is jelenleg a március 9-10-i hétvégére van kiírva, de mivel ugyanakkor rendezik a női Közép-európai Liga négyes döntőjét is, a Békéscsaba elődöntőbe jutása esetén ez a dátum módosulni fog.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató