Athanasopoulos: megmutatkoztak a gyenge pontjaink

Görög vezetőedzőnk, Giannis Athanasopoulos pozitív tapasztalatokkal zárta a stuttgarti felkészülési tornát.

Bajnok és kupagyőztes csapatunk szombaton és vasárnap a német bajnok, Bajnokok Ligája-negyeddöntős Allianz MTV Stuttgart meghívásának eleget téve vett részt felkészülési tornán. Az együtteshez erre a két napra csatlakozott vezetőedzőnk is, aki az olimpiai selejtezőre készülő cseh válogatott szabad hétvégéjét kihasználva repült át egykori klubjához, hogy a kispadról irányítsa a mieinket.

„Nyilván nem volt a legegyszerűbb beesni a mérkőzésekre, de abból a szempontból különösebben nehéz sem, hogy korábbról csak a három új igazolásunkat, Buketet, Nenét és Zsófit nem ismertem, a többiek eddig is a Vasas kötelékéhez tartoztak. Az eleje így is furcsa volt, de a lányok segítségével gyorsan alkalmazkodtunk egymáshoz. Hasznos volt, hogy itt tudtam lenni, és a felkészülés ezen szakaszában láttam a lányokat” – mondta a Neuchatel elleni utolsó összecsapást követően a tréner.

Athanasopoulos hozzátette, első tornának remek felkészülési lehetőség volt a stuttgarti kétnapos viadal.

„Amint azt korábban is mondtam, a felkészülési program kialakításánál az volt a kulcs, hogy erős ellenfelekkel találkozzunk. Ha ilyen együttesekkel mérkőzöl, sokkal inkább megmutatkoznak a gyengeségeid, és az, hogy mely területeken kell még dolgozni. Sok nehézségünk volt, de ezeket meg is beszéltük, és keddtől ezekre fogunk nagyobb hangsúlyt fektetni” – jelentette ki a szakember.

Edzőnk a játékosok hozzáállásával és a csapatszellemmel elégedett volt, de mint mondta, sok feladat áll még előttük az október közepi szezonrajtig.

„Kiki vezetésével továbbra is keményen fogunk dolgozni, hogy a lehető legjobb állapotba legyünk a Kaposvár elleni találkozóra. A feladó-ütő kapcsolatok javításán, a blokkvédekezésben és a szerváink agresszivitásában is van hova javulnunk, de összességében elégedett vagyok a látottakkal” – zárta Athanasopoulos, aki szerdán utazik Kínába a csehekkel, ahol kilenc nap alatt hét selejtezőmérkőzés vár rá és a csapatra.

Lányaink ezalatt itthon folytatják a felkészülést, s szombaton, valamint vasárnap Székesfehérváron vendégszerepelnek egy újabb felkészülési tornán.


HUMMEL KUPA, 1. MÉRKŐZÉS
Vasas Óbuda-TSV Binder Blaubären (német) 2-0 (12, 19)
Vasas: Fricova 1, Papp 1, Erőss 10, Sillah 11, Abdulazimova, Gülübay 1. Csere: Juhár, Stankovics (liberók), Jámbor 1, Gyimes-Capet 6, Märcz, Fekete 2, Török. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

HUMMEL KUPA, 2. MÉRKŐZÉS
Vasas Óbuda-Allianz MTV Stuttgart (német) 0-3 (-20, -22, -11)
Vasas: Fricova 10, Papp 3, Bannister 12, Sillah 12, Abdulazimova 2, Gülübay. Csere: Juhár (liberó), Jámbor, Gyimes-Capet 4. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

HUMMEL KUPA, 3. MÉRKŐZÉS
Vasas Óbuda-Viteos NUC (svájci) 3-1 (-25, 22, 16, 22)
Vasas: Gülübay 7, Fricova 18, Papp 4, Bannister 14, Sillah 13, Abdulazimova 5. Csere: Juhár, Stankovics (liberók), Gyimes-Capet 3, Jámbor 1, Erőss 4, Fekete 1, Märcz 1. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

Fotók: https://stuttgarts-schoenster-sport.de/

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató