Papp Orsira szemműtét vár, de a felkészülésre készen fog állni

Centerünk régi problémáját oldja meg a beavatkozás.

Papp Orsolya az Európa-ligában még ott volt a magyar válogatottban, az Európa-bajnoki felkészülést azonban nem kezdte el hétfőn a nemzeti csapattal: a születésnapját jövő héten ünneplő játékosra ugyanis szemműtét vár.

„Most pénteken megyek egy kontrollal egybekötött pupillatágításra, jövő csütörtökön pedig meglézerezik mindkét szememet” – adott helyzetjelentést Orsi, akinél a beavatkozás elkerülhetetlenné vált, ugyanis már a sportorvosi engedélyét is veszélyeztette a szemének romlása.

„-6,5-es a szemem, de most van először, hogy az elmúlt egy évben nem romlott a dioptria, így úgy döntöttem, belevágok a dologba. A gyógyulás ugyan szerencsére csak pár napos, de a műtét után három-négy hétig semmilyen labdás edzésen nem vehetek részt, emellett mindenhol napszümeveget kell hordanom” – foglalta össze a rá váró időszakot játékosunk.

Orsi hozzátette, hogy mivel a Vasas felkészülése a tervek szerint augusztus 16-án kezdődik majd, így ahhoz az első naptól fogva tud majd csatlakozni.

„Természetesen nagyon sajnálom, hogy az idei Európa-bajnokság kimarad, de vagy ezt a válogatott programot, vagy a klubszezon egy részét kellett beáldoznom, utóbbit pedig nem akartam, mert szeretnék idén is a lehető legjobban teljesíteni, és az aranyérmek mellett BL-főtáblás győzelemért küzdeni” – zárta szavait Papp.

A Vasast így Szalai Anna és Török Kata révén két játékos képviseli a magyar nemzeti csapat edzőtáborában.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató