A BL-címvédő Vakifbank feladója az utolsó érkező

Buket Gülübay kétszeres BL-győztesként, Challenge Kupa-győztesként és kétszeres klubvilágbajnokként választotta a Vasas Óbudát.

Az újabb duplázást hozó bajnoki szezon alatt nemcsak a pályán, hanem a háttérben is kemény munka zajlott, ugyanis a sikerek kivívása mellett a következő idény csapatának összeállításáról is szól minden évad második fele.

A Giannis Athaansopoulos vezette szakmai stáb – Jámbor János tulajdonossal, valamint Sarlós Márton ügyvezetővel karöltve – célja egyértelműen az, hogy együttesünk lépésről lépésre tovább erősödjön, és a magyar aranyérmekért való minél sikeresebb küzdelem mellett a nemzetközi kupaporondon is egyre meghatározóbb szereplővé váljon.

Az elmúlt napokban, hetekben bemutattuk a 2023/24-es szezon játékoskeretét, amelynek ötödik, egyben utolsó érkezője a VakifBankkal kétszeres BL-győztes és klubvilágbajnok török feladó, Buket Gülübay.

A rendkívüli eredménysorral rendelkező, de még így is csak 24 éves játékos pályafutása 2010-ben kezdődött, amikor az iskolai tanára elküldte a VakifBank kiválasztójára, ahol bekerült Törökország és a világ egyik legnépszerűbb és legjobb röplabdaklubjába.

„Mindig is arról álmodtam, hogy egy nap Bajnokok Ligáját nyerek az együttessel, és amikor ez összejött, hatalmas megtiszteltetés volt a magasba emelni a trófeát” – emlékezett vissza Buket.

A feladót a VakifBank több klubhoz is kölcsönadta: a 2017/18-as idényben a másodosztályú Bahceliever Voleybal Külübü, a következő két szezonban pedig az élvonalbeli Yesilyurt csapatát erősítette, utóbbival megnyerte a Challenge Kupát.

„Mindkét kölcsönadásom hasznos volt. Az első évben tapasztalhattam meg először, milyen igazi profinak lenni, nagyon izgatott és türelmetlen voltam. A Yesilyurtnál aztán egy fiatal csapatban röplabdázhattam, amellyel szemben nem voltak különösebb elvárások, mégis nagy sikereket értünk el azzal, hogy a bajnokságban nyolcadikok lettünk, a Challenge Kupát pedig megnyertük. Ott ismertem meg igazán önmagam és alakult ki a játékstílusom” – mesélte honlapunknak Gülübay.

A török röplabdázó elmondta, a VakifBankhoz való visszatérés az első hónapokban így is nagyon nehéznek bizonyult, mert minden edzés olyan volt, mint amikor a bajnokságban a legjobb csapattal játszottak.

„A VakifBankban mindenki világsztár, akik ellen nagyon nehéz nyerni. Kellett némi idő, amíg felvettem a ritmust, de ahogy ez sikerült, úgy élveztem egyre jobban az edzéseket” – nyilatkozott Buket, aki nagyon élvezte a közös munkát Giovanni Guidettivel.

„Imád dolgozni, mindenáron nyerni szeretne, technikailag és taktikailag is remek edzőnek tartom. Mindezek mellett nehéz is dolgozni vele, mert nem elég százszázalékot adnod, mindig ennél is többet vár el” – mondta az olasz szakemberről új játékosunk.

A klubnál uralkodó nyomásról elmesélte, a mezükön „A nyomás olyan kiváltság, amit kiérdemeltünk” felirat áll, ez pedig mindig segít őket emlékeztetni arra, hogyan, milyen mentalitással kell kimenniük a pályára.

És hogy mindezek után miért döntött úgy, hogy a világ legjobb klubját elhagyva Magyarországra szerződik?

„Több szinten is kipróbáltam magam odahaza, úgy éreztem, eljött az ideje, hogy az újabb sikerek elérése mellett nagyobb nyomás és több felelősség legyen rajtam. Szeretném, ha fejlődne a játékom, erre pedig a Vasast nagyszerű klubnak gondolom. Tisztában vagyok azzal, hogy az együttes a legfényesebb érmekért harcol és szerepelhet a Bajnokok Ligájában. A másik ok, amiért ideigazoltam, az Giannis Athanasopoulos személye, akiről csak nagyszerű dolgokat hallottam és bízom abban, hogy irányításával még tovább fejlődhetek. Tudom, hogy folyamatos az építkezés, aminek szeretnék részese lenni” – tekintett előre Buket.

Saját magát nyugodt, koncentrált játékosnak jellemezte, aki bár kívülről nem látszik agresszívnak, belül ambíciózus és mindig csak a győzelmen jár az esze.

„Tudom, hogy a Vasasnak remek a szurkolótábora, így már most szeretném őket arról biztosítani, hogy mindent meg fogok tenni a klub sikereiért” – zárta Buket, aki szabadidejében szereti a városok történelmi és kulturális emlékeit felfedezni, ezeket megosztani másokkal, továbbá az éneklés is a kedvenc hobbijai közé tartozik.

Új feladónk a VakifBankkal kétszer nyert Bajnokok Ligáját (2022, 2023), török bajnokságot (2019, 2022), Török Kupát (2022, 2023) és klubvilágbajnokságot (2021, 2022), egyszer pedig a török szuperkupát (2021) is elhódította.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató