Gyimes Zsófia visszatér

A 22-szeres magyar válogatott center három idény után ölti magára újra a Vasas Óbuda mezét.

Az újabb duplázást hozó bajnoki szezon alatt nemcsak a pályán, hanem a háttérben is kemény munka zajlott, ugyanis a sikerek kivívása mellett a következő idény csapatának összeállításáról is szól minden évad második fele.

A Giannis Athaansopoulos vezette szakmai stáb – Jámbor János tulajdonossal, valamint Sarlós Márton ügyvezetővel karöltve – célja egyértelműen az, hogy együttesünk lépésről lépésre tovább erősödjön, és a magyar aranyérmekért való minél sikeresebb küzdelem mellett a nemzetközi kupaporondon is egyre meghatározóbb szereplővé váljon.

A következő napokban, hetekben bemutatjuk a 2023/24-es szezon játékoskeretét: együttesünk negyedik érkezője a 2020 után visszatérő Gyimes Zsófia.

– Sok minden történt, mióta eligazoltál a Vasastól, hogyan foglalnád össze az elmúlt három szezont, milyen tapasztalatokkal gazdagodtál előbb külföldön, aztán két magyarországi klubodnál?
– Az elmúlt három idényben, mióta eligazoltam, elég különböző szerepem volt a csapataimban. Ami közös, hogy mindhárom szezonban a kezdőcsapat állandó tagja voltam, így rengeteg játéktapasztalatot szereztem külföldön, majd az Extraligában is.

– Milyen érzésekkel térsz vissza a Folyondár utcába, ezúttal már nem ellenfélként?
– Nagyon boldog vagyok, hogy újra vasasos színekben játszhatok, sok régi vagy új csapattársam közeli barátom is. Nagyobb elvárásaim vannak, jó lenne egy újabb kupa- és bajnoki arannyal zárni jövő tavasszal.

– A tapasztalaton túl miben lettél több, más három évvel ezelőtti önmagadhoz képest?
– Azt gondolom, a játékban is tudtam előrelépni, támadásban és blokkban is hatékonyabb vagyok, mint három éve. Az pedig a rutinnal és a korral jár, hogy így, hogy az idősebb játékosok köze tartozom, fejben is erősödtem, nagyobb terhet tudok a vállamra venni.

– Mi a nagyobb motiváció, egy újabb kupaarany, az újabb BL-főtábla, vagy a gyűjteményedből még hiányzó bajnoki cím?
– Mindegyik fantasztikus lenne, de tény, hogy a bajnoki arany nagy célom. Jó lenne megkoronázni a karrierem egy felnőtt bajnoki címmel.

–  Az elmúlt évek után, amikor „bérelt helyed” volt a kezdőcsapatban, most egy bevált centerpáros mellé érkezel. Hogy készülsz erre a számodra is új szerepre, hogy a kezdőbe kerülésért is meg kell küzdeni?
– Nagyon motivált vagyok emiatt, jó lesz egy kis egészséges versengés. Biztos vagyok benne, hogy mindhárman sokat fogunk játszani a szezon folyamán, mindenképp szeretnék bizonyítani a nemzetközi és a hazai meccseken is.

– Mennyire várod a Giannisszal való közös munkát?
– Nagyon! Sokat néztem az előző szezonok közben, hogyan meccsel, és mindig nagyon szimpatikusnak tűnt. Kíváncsian várom, milyenek lesznek vele az edzések, abban azonban biztos vagyok, hogy rengeteget fogok tőle tanulni.

– Az esküvőd miatt lemondtad erre a nyárra a válogatottat. Hiányzik a nemzeti csapat légköre?
– Igen, azt kell mondjam, hogy nehéz szívvel nézem kívülről a válogatott munkáját. Amint Magyarországon leszek, kimegyek majd szurkolni a lányoknak, de az elmúlt néhány hét bizonyította, hogy minden percre szükségem van az esküvő megszervezéséhez, amit már nagyon várok!

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató