Erőss Mirtill is az Extraligában folytatja

NB I-es csapatunk újabb saját nevelésű tehetsége bizonyíthat a legjobbak között.

Az újabb duplázást hozó bajnoki szezon alatt nemcsak a pályán, hanem a háttérben is kemény munka zajlott, ugyanis a sikerek kivívása mellett a következő idény csapatának összeállításáról is szól minden évad második fele.

A Giannis Athaansopoulos vezette szakmai stáb – Jámbor János tulajdonossal, valamint Sarlós Márton ügyvezetővel karöltve – célja egyértelműen az, hogy együttesünk lépésről lépésre tovább erősödjön, és a magyar aranyérmekért való minél sikeresebb küzdelem mellett a nemzetközi kupaporondon is egyre meghatározóbb szereplővé váljon.

A következő napokban, hetekben bemutatjuk a 2023/24-es szezon játékoskeretét: együttesünk harmadik érkezője NB I-es csapatunk utánpótlás-válogatott feladóátlója, Erőss Mirtill.

„Nagyon örülök, hogy megkaptuk a lehetőséget az NB I-es szereplésre, mert bár kicsit tartottam attól, hogyan fog elsülni a dolog, azt gondolom, nagyon jó szezont zártunk – kezdte honlapunknak adott interjújában Mimi. – Nagyon jó közösséget alakítottunk ki az idősebb játékosokkal, egy hullámhosszra kerültünk, azt gondolom, Gábor is elégedett volt.”

Saját magával kapcsolatban azt mondta, neki is sokat segített, hogy hétről hétre felnőttcsapatokkal mérkőzhettek, mert az idény előrehaladtával egyre több olyan labdát elvállalt, amit korábban esetleg nem.

„Az edzésmunka is más volt, többet kommunikáltunk, sokkal felnőttesebb volt az egész, amiben Miráék sokat segítettek úgy is, hogy egy pillanatra sem éreztették azt, hogy mivel ők idősebbek, ezért más elbírálás alá esünk. Pályán és azon kívül is tudtunk egymásra számítani, jót tett a csapatnak, hogy voltak idősebbek közöttünk” – elemezte a múlt idényt a feladóátló.

A felnőttcsapat megkeresésére vonatkozó kérdésre úgy válaszolt, nagyon örült annak, hogy rá gondoltak, és ez egy olyan lehetőség, amit nem szeretne elszalasztani.

„Már most nagyon izgatott vagyok, alig várom, hogy elkezdjük a munkát. Biztos vagyok abban, hogy a jövőmnek, a fejlődésemnek nagyon jót fog tenni, hogy a magyar bajnokcsapattal edzhetek és játszhatok. Nagy élmény volt ott lenni az egyik hazai Bajnokok Ligája-mérkőzésen, belekóstolhattam, hogy azon kívül, hogy más az edző, meg vannak külföldiek, akkora nagy különbség talán nem lesz az eddigiekhez képest, ami azért némi megnyugvással töltött el” – mesélte a hazai Rzeszów elleni összecsapásról a 17. életévét áprilisban betöltött játékos.

Mimi kiemelte, fejben és technikailag is biztos, hogy sokat kell fejlődnie, de készen áll a kihívásra, az a célja, hogy minél több tapasztalatot gyűjtsön. Elmondta, nem fél az új csapat okozta kihívástól, mert könnyen alkalmazkodik, nem zárkózott típus, így bízik benne, hogy hamar meg fogja találni a közös hangot a többiekkel.

Új játékosunkra – akárcsak Jámbor Cecíliára – hosszú nyár vár, ugyanis az U19-es válogatottal MEVZA-tornán, EYOF-on és világbajnokságon szerepelnek majd Kőnig Gábor vezetésével.

„Egyértelmű a cél: a vb-n a lehető legjobb helyezést szeretnénk elérni. Nagyon más lesz, mint egy Európa-bajnokság, hiszen itt más stílusú csapatokkal találkozhatunk majd, ami biztosan hatalmas élmény lesz. Azt pedig, hogy nem tudok nyaralni menni, egyáltalán nem bánom, már hozzászoktam a nyári válogatott programhoz, ha ez nem lenne, nem tudnék mit csinálni, otthon ülni meg elég unalmas lenne” – zárta Mimi.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató