Kőnig Gábor: jó kezekben van az utánpótlásunk

Szakosztályunk szakmai igazgatója elégedetten értékelte a három érmet hozó utánpótlás-döntőket.

„Azt gondolom, ez az idény is jól mutatja, hogy jó kezekben vannak az utánpótlás-csapataink, az ott folyó munkának meglett az eredménye – kezdte értékelését honlapunknak Kőnig Gábor az utolsó országos döntő után. – Az együttesek nemcsak eredményesek voltak, de szépen is játszottak, és azt sem szabad elfelejteni, hogy a másodosztályú csapataink közül is többen győzelmekkel és jó helyezésekkel tudták zárni a szezont.”

Szakosztályunk szakmai igazgatója kiemelte, az, hogy az U13-asok és az U15-ösök is veretlenül lettek bajnokok, kiemelkedő, mert volt olyan együttes más korosztályban, aki hiába menetelt a szezonban veretlenül vagy nagyon kevés vereséggel, a hatos döntő nem jött össze neki.

„Az U15-ösök a saját korosztályuk megnyerése után nyilván teljesen más lelkiállapotban készültek az U17-es döntőre, ahol Máté azt kérte tőlük, hogy nyomás nélkül, felszabadultan játsszanak. Apróságokon múlt, hogy nem az 5. helyért, hanem a döntőben léptünk pályára vasárnap, de az UTE és a favorit BRSE ellen is nagyot küzdve nyertek a lányok. Vasárnap már kicsit érezni lehetett, hogy elfáradtak a menetelésben, de azt látni kell, hogy az, hogy most már évek óta a fiatalabbak kimagasló eredményeket érnek el az eggyel öregebbek között is, azt jelenti, hogy nincsenek lyukas korosztályaink” – fogalmazott az utánpótlás egészével kapcsolatban a szakember.

Kőnig szerint ez nem mindig volt és lesz így, de törvényszerű, hogy vannak időszakok, amikor nem állnak ennyire össze a dolgok, ugyanakkor az nem újkeletű, hogy a Vasasnál kiemelkedő munka folyik.

„A saját korosztályában gyakorlatilag mindig minden csapatunk megállta a helyét eddig is, és abban bízunk, hogy ez ezután is így lesz. A mostani eredményekhez egy picit mindenből szükség van: kell szerencse, kell a jó kiválasztás, és persze elengedhetetlen a jó szakmai munka. Ez utóbbinak köszönhetően a játékosok nagy része a nyáron sem fog unatkozni, hiszen az U17-es és az U19-es válogatottra is komoly feladatok várnak” – tekintett előre a tréner a hazai Eb-re, illetve vb-re.

Meglátása szerint a fiatalabbaknak – Horváth András vezetésével – nagy élmény lesz a békéscsabai kontinenstorna, mert sokaknak ez lesz az első komolyabb világversenye. A keretek és a korosztályok átalakultak, így mindenkinek kicsit új lesz az edzőtábor, ami bár nagyon hosszú lesz, elengedhetetlen a jó szerepléshez.

„A legjobbakat kívánom annak a csapatnak is, remélem, szép eredményekre lesznek képesek. Ami minket illet, hozzánk is csatlakozhatnak most idősebbek, sűrű, de nagyon eseménydús nyár vár ránk MEVZA-tornával, EYOF-fal és hazai világbajnoksággal. Ez olyan lehetőség a fiataloknak, amivel illene élniük. Nyilván nem arra gondolok, hogy megnyerjük az EYOF-ot, de ki kell használnunk azokat a lehetőségeket és úgy kell felkészülnünk, hogy a világbajnokságon minél sikeresebbek legyünk. A csoportunkban dél-amerikai, afrikai és ázsiai csapat is van, nehéz belőni, mire lesz elég a játékunk, de bízom a jó szereplésben” – zárta az U19-es válogatott szövetségi edzője.

A fiatalabbaknak július 11. és 22. között a szerbiai Vrnjacka Banján és Békéscsabán rendezik az Eb-t, az idősebbek világbajnoksága augusztus 1. és 11. között lesz Eszéken és Szegeden.

Fotó: Csukás Zsolt

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató