A kapitány és a legnagyobb tehetségünk is marad

Ayshan Abdulazimova és Jámbor Cecília is aláírta új, 2024 nyaráig szóló szerződését a Vasas Óbudához.

Az újabb duplázást hozó bajnoki szezon alatt nemcsak a pályán, hanem a háttérben is kemény munka zajlott, ugyanis a sikerek kivívása mellett a következő idény csapatának összeállításáról is szól minden évad második fele.

A Giannis Athaansopoulos vezette szakmai stáb – Jámbor János tulajdonossal, valamint Sarlós Márton ügyvezetővel karöltve – célja egyértelműen az, hogy együttesünk lépésről lépésre tovább erősödjön, és a magyar aranyérmekért való minél sikeresebb küzdelem mellett a nemzetközi kupaporondon is egyre meghatározóbb szereplővé váljon.

A következő napokban, hetekben bemutatjuk a 2023/24-es szezon játékoskeretét: a sort a magyar felnőttválogatottban hétvégén bemutatkozott tehetséggel, Jámbor Cecíliával, valamint csapatkapitányunkkal, Ayshan Abdulazimovával folytatjuk.

A felnőttek között második idényére készülő ütőjátékosunk – aki múlt hétvégén a nemzeti válogatottban is bemutatkozott – így fogalmazott szerződéshosszabbítása kapcsán:
„Hatalmas élmény volt a szezon, úgy érzem, sikerült belerázódnom az edzések és a meccsek ritmusába. A fejlődésemet a felnőttek között egyelőre javarészt csak az edzések szolgálták, de az NB I-es meccsekkel kiegészlve azt gondolom, nagyon hasznos volt az elmúlt szűk egy év. Elképesztő érzés volt a lelkes szurkolótáborunk előtt testközelből megtapasztalni az Extraliga- és BL-mérkőzések hangulatát, majd ilyen eredményekkel zárni a szezont. Örülök, hogy jövőre is számítanak rám, remélem, egyre több játéklehetőséget is fogok majd kapni. Nagy megtiszteltetés, hogy ha csak egy rövid időre is, de a felnőttválogatottnál is gondoltak rám, igyekeztem mindent megtenni azért, hogy jól szerepeljek ott is. Most egy hosszú nyár vár rám, de szeretnénk a lehető legjobban felkészülni a hazai U19-es világbajnokságra, és aztán reméljük, ott is sikerül a minél jobb szereplés.”

Csapatkapitányunk egyéves megszakítással ötödik idényére készül piros-kékben, honlapunknak pedig az alábbit nyilatkozta:
„Büszke vagyok a csapatra és arra, amit elértünk a mögöttünk hagyott szezonban, bizonyítottuk, hogy jó csapatunk van. Nem volt könnyű idény, megszenvedtünk a kisebb sérülésekkel és volt rossz időszakunk is, de csapatként ezeken úrrá lettünk. A Bajnokok Ligájában ugyan nem tudtunk meccset nyerni, de mindenkivel nagyot harcoltunk, így az ottani teljesítményünkre is büszkék lehetünk. Szeretném megköszönni a teljes Vasas-családnak a sikereket, a szurkolóknak, a stábnak, a menedzsmentnek és Jámbor Jánosnak is, mert nem csak mi játékosok kellettünk ahhoz, hogy ilyen eredményeket érjünk el.
Boldog vagyok, hogy a következő idényben is a Vasas játékosa leszek, mert – ahogy azt már korábban is mondtam – itt otthon érzem magam, ez a második családom. Imádtam a közös munkát Giannisszal, nagyszerűen dolgoztunk együtt, ezt várom a soron következő szezonban is. Addig is mindenkinek sok sikert és sérülésmentes időszakot kívánok a válogatottakban!”

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató