Papp és Fričová jövő nyárig minket erősít

Csapatunk két meghatározó tagja a következő idényben is a Vasas Óbuda sikeréért küzd.

Az újabb duplázást hozó bajnoki szezon alatt nemcsak a pályán, hanem a háttérben is kemény munka zajlott, ugyanis a sikerek kivívása mellett a következő idény csapatának összeállításáról is szól minden évad második fele.

A Giannis Athaansopoulos vezette szakmai stáb – Jámbor János tulajdonossal, valamint Sarlós Márton ügyvezetővel karöltve – célja egyértelműen az, hogy együttesünk lépésről lépésre tovább erősödjön, és a magyar aranyérmekért való minél sikeresebb küzdelem mellett a nemzetközi kupaporondon is egyre meghatározóbb szereplővé váljon.

A következő napokban, hetekben bemutatjuk a 2023/24-es szezon játékoskeretét: a sort Papp Orsolyával és Karolína Fričovával kezdjük.

Magyar válogatott centerünk az alábbit nyilatkozta honlapunknak szerződéshosszabbítása kapcsán:
„Ez volt karrierem eddigi legszebb szezonja, örülök, hogy ennyi játéklehetőséget kaptam, és bár csapatként volt jó néhány nehézségünk, ezeken együtt mindig túl tudtunk lendülni. Nagyon szép eredményeket értünk el, örülök az újabb aranyérmeknek, és nem is igazán volt kérdés a maradásom. Szeretek itt játszani, boldog vagyok, hogy a stáb is számít rám, egyénileg is nagyon sokat tudtam előre lépni a legutóbbi idényben. Jó volt a Bajnokok Ligája csoportkörében magasabb szintű mérkőzéseken is szerepelni, a következő szezon nagy célja – az újabb itthoni aranyérmek megszerzése mellett – az lesz, hogy összejöjjön legalább egy győzelem is a BL-ben.”

A jelenleg a szlovák nemzeti csapattal készülő Karolína Fričová így fogalmazott a legutóbbi és a következő idénnyel, valamint a válogatottal kapcsolatban – utóbbiban húgával együtt edzőtáborozhat:
„Az elmúlt szezonban szinte mindent elértünk, amit szerettünk volna, emellett nagyon jó közösség alakult ki mind a lányok között, mind a stábbal együtt. A BL-győzelem elmaradása miatt bennem is van hiányérzet, de a megnyert aranyérmek és az, hogy végig csapatként harcoltunk és küzdöttünk, kárpótoltak. Külön szeretném megköszönni a szurkolók egész szezonon át tartó támogatását és azt, hogy mindenhova elkísértek minket. Remélem, ősztől ugyanígy számíthatunk rájuk. Biztos vagyok abban, hogy Giannis vezetésével a következő idényben is remek csapatunk lesz, a célunk pedig a hazai sikerek mellett egyértelműen a szakosztálytörténeti BL-meccsgyőzelem megszerzése lesz.
Még csak néhány napja kezdtük el az edzőtábort, de nagyon jó érzés, hogy a húgom, Alexandra is itt van. Jó látni, mennyit fejlődött az elmúlt években, nagy lehetőség ez neki arra, hogy a klubcsapatához viszonyítva sokkal jobb játékosokkal edzhessen együtt. Jó, hogy együtt vagyunk itt, tudunk segíteni, tanácsot adni egymásnak, emellett pedig hasonló a humorunk, így olyan sokat nevetünk, amit egymás nélkül nem tudnánk. Csak remélni tudom, hogy ő is hasonlóan érez! :)”

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató