Fábián Fanny édesanya lesz!

Válogatott feladónk a következő idényben a röplabda helyett a magánéletére koncentrál.

Csapatunk feladója, a tavalyi év legjobb női röplabdázója, Fábián Fanny anyai örömök elé néz, így a következő idényben maximum a lelátóról fog szurkolni bajnok és kupagyőztes együttesünknek.

„Amikor a párommal megtudtuk a hírt, nagyon örültünk, de aztán egyből az jutott eszembe, hogyan fogom tudni így befejezni a szezont. Nagy szerencsénkre pont jó volt az időzítés, de örülök, hogy három mérkőzésből lezártuk a finálét, mert az orvos nagyjából eddig adott időt az élsportolásra” – mondta honlapunknak Fábián, aki bár már a Magyar Kupa-fináléjának idején is várandós volt, csapattársainak is csak a bajnoki döntő utolsó mérkőzése után árulta el az örömhírt.

„Ez alapvetően olyan dolog, amit ország-világnak szeretne azonnal elmondani az ember, így egy idő után eltitkolni volt a nehezebb, mintsem megélni a helyzetet. Voltak persze rosszulléteim, de összességében jól bírtam a gyűrődést, nem kellett idő előtt kiszállnom. Próbáltam a szokásosnál többet pihenni” – fogalmazott 28 éves saját nevelésű feladónk.

Fancsi elárulta, Sarlós Márton ügyvezető, valamint az edzői stáb természetesen tudott a „helyzetéről”, és Märcz Mira részben ezért, elővigyázatosságból volt ott a finálé minden meccsén.

„Ezúton is szeretném megköszönni a reakciójukat, számomra hatalmas megnyugvás volt és nagy biztonságot adott, hogy velem együtt örültek, és igyekeztek mindent megtenni értem ezekben a hónapokban. Ezúton szeretnék köszönetet mondani a szurkolóknak is a támogatásukért, nemcsak ennek kapcsán, hanem azért, amit az elmúlt években kaptam. A Vasasnak nevelőegyesületemként fontos helye van a szívemben, és ez nem is fog változni. A szülési szabadság után pedig nem titkolt célom, hogy visszatérek a röplabdapályára, remélem, ezt itt tehetem majd meg. Nyilván ez sok mindentől függ, de Marcival és Giannisszal abban maradtunk, folyamatosan kapcsolatban leszünk. Pályafutásom első szakasza lezárult, most a magánéleté a főszerep” – nyilatkozta Fanny, aki a Vasassal négyszeres bajnoknak, ötszörös Magyar Kupa-győztesnek, valamint egyszeres Közép-európai Liga-bajnoknak mondhatja magát.

Feladónk a magyar válogatott kapcsán elmondta, nyilván valahol sajnálja, hogy így – egyelőre – nem lesz lehetősége az Európa-bajnokságon pályára lépni, de a várandósság akkora öröm számukra, hogy ez tölti ki minden gondolatát, így nem érez emiatt csalódottságot.

„Most nem a munkán van és lesz a prioritás” – zárta Fábián, akinek természetesen jó egészséget, sok örömöt és boldogságot kívánunk!

Sarlós Márton, csapatunk ügyvezetője elmondta, Fanny a klub legendás játékosai közé „küzdötte be” magát az elmúlt években, és az egész csapat nagyon sokat köszönhet neki.

„Egy rendkívül alázatos, jó csapatemberrel erősödtünk Fanny visszatérésekor, aki mindig meghálálta a bizalmat. Ezt a csapatszinten elért eredményei mellett az egyéni elismerései is remekül mutatják. Spoertvezetőként természetesen sajnálom, hogy a következő idényben nem számíthatunk rá a pályán, de minden más szempotból nagyon örülök a családja boldogságának. Jó egészséget kívánok nekik, és bízom abban, hogy lesz még lehetőségünk a közös munkára” – fogalmazott az ügyvezető.

Fotó: Klinszky Gábor

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató