Nyolcadszor is bajnokok vagyunk!

Hatalmas különbséggel győztük le a harmadik meccsen a Békéscsabát.

Kupagyőztes, címvédő csapatunk az Extraliga döntőjének harmadik mérkőzésén, szombat este Swietelsky-Békéscsabát fogadta a Folyondár utcában.

Együttesünk az első két találkozót megnyerte, így már a bajnoki aranyéremért lépett pályára.

Giannis Athanasopoulos kezdőcsapata nem változott a keddi találkozóhoz képest, azt ezúttal is Olga Skrypak, Török Kata, Papp Orsolya, Taylor Bannister, Karolina Fricova és Ayshan Abdulazimova alkotta, míg liberóként Juhár Dalma szerepelt. Märcz Mira ezúttal is ott volt a társaival.

Villámrajtot vettünk, a BRSE elvétve szerzett csak pontot (8-2), Bannister pedig tarthatatlannak bizonyult: a szett derekán, amikor szurkolóink kiszámolták a riválist, már 10 pontnál járt amerikai légiósunk. Tóth feladót és ütőt is cserélt, de a lelátóról érkező hangos „játszik a Vasas” rigmus közepette csapatunk megsemmisítő különbséggel húzta be a nyitófelvonást (25-11, 1-0).

A második szettre összekapták magukat vendégeink, akik elsősorban nyitásaikkal hozták zavarba a mieinket (4-4). Tóthnak kisvártatva időt kellett kérnie (7-4), majd ismét beküldte Glemboczki Zórát (11-5). Bannister mellett ekkor már a többiek is remekól röplabdáztak, a túloldal kis túlzással csak Molcsányi Rita szenzációs mentései miatt maradt úgy ahogy játszmában (14-8). A csabaiak támadásban „rátaláltak” Aktasra és mínusz háromra zárkóztak, és bár kisvártatva visszaállítottuk a megnyugtatónak tűnő különbséget, Athanasopoulosnak másodszor is időt kellett kérnie (19-17). A tanácsok használtak, sorozatban szereztük a pontokat és kisvártatva megdupláztuk előnyünket (25-17, 2-0).

A harmadik játszmában azonnal nyomatékosítottuk, hogy nem szeretnénk már túl sokáig időzni a csarnokban: Tóthnak 4-0-nál és 8-1-nél is időt kellett kérnie, de az Abdulazimova-Bannister-Fricova tengely azt csinált, amit akart (12-2). Tóth gyakorlatilag minden cserejátékosát pályára küldte, majd tekintélyes előnyünk tudatában Athanasopoulos is így tett – hamarosan pedig kezdetét vehette az ünneplés (25-13, 3-0).

EXTRALIGA, DÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS

3
Vasas Óbuda
0
Swietelsky-Békéscsaba
(11, 17, 13)

Folyondár utca, 1000 néző. Vezette: Adler, Kiss Z.

Vasas: Török 1, Papp O. 9, Bannister 19, Fricova 11, Abdulazimova 17, Skyrpak 1. Csere: Juhár, Szalai (liberók), Boyko 1, Vezsenyi, Fábián, Kump, Jámbor. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

BRSE: Aktas 11, Bodnár 2, Drpa 6, Vasziljeva 7, Pintér, Bagyinka. Csere: Molcsányi, Kertész (liberók), Glemboczki 4, Olijnyik, Mosher 2. Vezetőedző: Tóth Gábor

EDZŐI ÉRTÉKELÉS
Ma végig nagyszerűen röplabdáztunk, bebizonyítottuk, hogy a 2022/23-as idényben mi voltunk a legjobb magyar csapat. Gratulálok a játékosoknak, köszönöm Jámbor Jánosnak és a szurkolóknak az egész éves támogatást.
Giannis Athanasopoulos

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató