Egy lépésre a címvédés!

Két szettben is tetemes hátrányt ledolgozva nyertünk Békéscsabán, így szombaton már az aranyéremért lépünk pályára a Folyondárban.

Kupagyőztes, címvédő csapatunk az Extraliga döntőjének második mérkőzésén, kedden Swietelsky-Békéscsaba otthonába látogatott.

Együttesünk az első találkozót meggyőző játékkal 3-1-re nyerte odahaza, és most a második részsiker mellett azért is lépett pályára, hogy győzzön az egyetlen olyan magyarországi csarnokban, ahol ebben az idényben még nem tudott.

Giannis Athanasopoulos kezdőcsapata nem változott a pénteki találkozóhoz képest, azt ezúttal is Olga Skrypak, Török Kata, Papp Orsolya, Taylor Bannister, Karolina Fricova és Ayshan Abdulazimova alkotta, míg liberóként Juhár Dalma szerepelt.

A túloldalon visszatért és egyből kezdett a török Ceyda Aktas, míg nálunk Märcz Mira ezúttal is ott volt a többiekkel.

Bár az első négy pontból hármat mi szereztünk, ezt követően nem választottunk jó megoldásokat támadásban, így elléptek a hazaiak (9-4). Nem találtuk a ritmust, a BRSE jól mezőnyözött, így folyamatosan nőtt a különbség (12-6). Fábián Fanny és Yuliya Boyko érkezett Török és Skrypak helyére, de a differencia nem csökkent (16-9). Bannister nyitósorozatával és pontjaival, majd Abdulazimova blokkjaival zárkóztunk, Boyko támadásával 17-nél már egyenlő volt. Három ki nem kényszerített hibát is vétettünk, így a vezetést sokáig nem tudtuk átvenni, a hazaiak egy-kétpontos előnyben voltak egészen 23-23-ig. Ekkor őrült végjáték kezdődött, két szettlabdát hárítottunk, mielőtt a magunk negyedik lehetőségét Papp támadásával kihasználtuk (28-30, 0-1).

A második etapot a korábban jól beszálló Boyko remeklésével kezdtük (5-9), blokkteljesítményünk és védekezésünk stabil volt, agresszív szerváinkkal nehezen birkóztak meg a hazai nyitásfogadók. Tóthnak gyorsan kétszer is időt kellett kérnie (7-13), de ekkor egyértelműen uraltuk a találkozót (8-15). A hazaiak trénere cserejátékosait is bevetette, de nálunk ekkor mindenki jól teljesített, szurkolóink hamarosan kiszámolták a csabaiakat, Märcz is bejött nyitni, majd az ő feladásából, Bannister támadásával simán dupláztuk meg előnyünket (14-25, 0-2).

A harmadik játszmát Bannister jó nyitásai indították, szerváink hatékonyak voltak, így nálunk volt az előny (5-8). A csabaiak nem adták fel és amint lankadt a figyelmünk, átvették a vezetést (11-10), ezzel azonban felpiszkálták újra fordító csapatunkat (11-14). Fordulatos volt a küzdelem, hamarosan kettővel a csabaiak vezettek, érkezett azonnal Skrypak és Török, valamint Szalai Anna is fogadni (17-15). Beállásuk újabb fordulatot hozott, hiába vezetett 23-19-re a hazai csapat, sorozatban hat szerzett ponttal lezártuk a mérkőzést (23-25, 0-3)!

Folytatás szombaton 19.30 órakor a Folyondár utcában, a párharc az egyik fél harmadik sikerégig tart.

EXTRALIGA, DÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS

0
Swietelsky-Békéscsaba
3
Vasas Óbuda
(-28, -14, -23)

Békéscsaba, Városi Sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Szabó P., Jámbor

BRSE: Aktas 10, Bodnár 7, Drpa 16, Vasziljeva 10, Mosher 2, Bagyinka 2. Csere: Molcsányi (liberó), Karhu, Glemboczki, Pintér 2. Vezetőedző: Tóth Gábor

Vasas: Török 1, Papp O. 12, Bannister 18, Fricova 7, Abdulazimova 11, Skyrpak. Csere: Juhár, Szalai (liberók), Boyko 9, Fábián, Jámbor, Märcz. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

EDZŐI ÉRTÉKELÉS
Az első szett volt a döntő, amikor azt 9-16-ról meg tudtuk fordítani, addig egyszerre mindenhol, de sehol nem voltunk ott a pályán. Azt kértem a lányoktól, nyugodjanak meg, koncentráljanak a saját játékunkra, amit meg is tettek, így pontról pontra közelebb jöttünk és végül miénk lett a nagyon fontos részsiker. Minden játékosom rengeteget tett hozzá ma a győzelemhez, azok is, akik „csak” a sarokból biztatták a többieket, gratulálok mindenkinek. Ma még kicsit ünneplünk, de holnaptól a harmadik meccsre készülünk, mert még csak 2-0-ra vezetünk.
Giannis Athanasopoulos

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató