Jön a döntő!

Pénteken kezdetét veszi a Békéscsaba elleni bajnoki finálé a Folyondár utcában.

Ismerős ellenfél, ismerős lebonyolítás, kicsi változások.

Pénteken elkezdődik az Extraliga várva várt döntője, ahol akárcsak tavaly, illetve az idei Magyar Kupa-fináléban a Swietelsky-Békéscsaba lesz az ellenfél.

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc egy évvel ezelőtt emlékezetes, öldöklő csatát hozott, ahol az öt mérkőzésből az első négy ötjátszmás küzdelembe torkollt: előbb mindkét csapat megvédte hazai pályáját, majd a harmadik találkozón elvettük a csabaiak pályaelőnyét, amit ők a negyediken visszavettek, hogy aztán a minden eldöntő ütközetet már összességében simán, 3-0-ra nyerjük meg.

A helyzet most annyiban más, hogy ezúttal mi nyertük az alapszakaszt, így nálunk van a pályaelőny a döntőben, azaz a viharsarkiaknak legalább egy meccset kell nyerniük a Folyondár utcában, ha aranyérmet szeretnének.

Hazai pályán legutóbb épp a tavalyi fináléban a Békéscsabától kaptunk ki, azon kívül az elmúlt két szezonban egyetlen vereségünk van a Folyondárban: a 2021/22-es idénynyitón a Szent Benedek RA győzött ott 3-2-re.

A mostani szezonban bár a Bajnokok Ligája főtábláján nem jött össze a hőn áhított első siker, hazai porondon csak egy, békéscsabai alapszakasz-vereség csúfítja az ezt leszámítva makulátlan mérlegünket. A BRSE-vel a ezen kívül kétszer találkoztunk, a Folyondárban és a Magyar Kupa döntőjében is kiélezett, 3-2-es győzelmet ünnepelhettünk.

Ellenfelünk a kupaezüst mellett története során harmadszor elhódította a Közép-európai Liga megnyeréséért járó serleget, és az ellenünk elszenvedett bajnoki és MK-vereség mellett az Extraliga alapszakaszában kikapott Balatonfüreden és Kaposváron is, igaz, egyszer sem a legjobb összeállításában. A csabaiak a Városi Sportcsarnokban veretlenek a mostani idényben, így a pályaelőnyre biztosan nagyon vigyáznunk kell.

A playoffban nekünk sima utunk volt, a hat eddigi mérkőzésünkön mindössze egy játszmát veszítettünk – a Nyíregyháza elleni elődöntő második mérkőzésén -, a csabaiak ugyanakkor a négy között kétszer is öt játszmában kerekedtek a SZBRA fölé.

Mindez azonban már semmit nem számít, ugyanis amellett, hogy a rájátszás teljesen más kávéház, mint az alapszakasz, a döntőre ez hatványozottan elmondható. Ellenfelüket biztosan fűti a revansvágy az elmúlt két döntős vereségért, de lányaink is nagyon motiváltak, és szeretnék bebizonyítani, hogy továbbra a Vasas Magyarország legjobb női röplabdacsapata.

A finálé minden hazai meccsére mobillelátóval készülünk, a magyar szövetség pedig a Bajnokok Ligájában és a Magyar Kupa döntőjén már megszokott videóvisszanéző-rendszert (Challenge) is telepíti minden összecsapáson.

Jegyeket az eddig megszokott módon a mérkőzések napján, a helyszínen lehet vásárolni, pénztár- és kapunyitás egy órával az összecsapások kezdete előtt lesz. Ezúton is szeretnénk felhívni szurkolóink figyelmét, hogy a pénztárnál CSAK KÉSZPÉNZES jegyvásárlási lehetőség áll rendelkezésre.

A belépők a megszokott módon 2000, illetve 1500 forintba kerülnek.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató