Évzárásként rangadó a dobogóért

Kőnig Gábor csapata a bronzéremért, szombati ellenfele, a TFSE a bajnoki címért és a feljutásért lép pályára a szezonzárón.

Ennél izgalmasabban aligha alakulhatott volna az NB I-es bajnokság fináléja, ugyanis a szombat esti TFSE-Vasas rangadó mindkét együttes számára kulcsfontosságú: a hazaiak bármilyen arányú győzelemmel bajnokok és feljutnak az Extraligába, ha azonban fiókcsapatunk nyer, akkor Märcz Miráék biztosan a dobogó harmadik fokán zárnak, azaz bronzérmesek lesznek.

„Az első, TFSE elleni összecsapás alapján jó meccsre számítok, bár a tét miatt van olyan érzésem, hogy feszült találkozó lesz. Azt egyelőre nem tudom, melyik oldalon lesz több ebből, de én nagyon bízom abban, hogy a túloldalon, mert a hazaiaknak sokkal több a veszíteni valója. Egy jó atmoszférájú teremben, várhatóan rengeteg ember előtt fogunk játszani, biztosan nüanszok döntenek majd ezúttal is” – tekintett előre a hétvégi szezonzárásra a csapatot irányító Kőnig Gábor.

A szakembert egykori TF-es hallgatóként számtalan emlék köti a találkozónak otthont adó D teremhez, amelyben ez lesz az utolsó röplabda bajnoki meccs, mivel az együttes a következő szezontól a hamarosan átadásra kerülő Csörsz utcai létesítményben játszik majd. A tréner ennek kapcsán meg is jegyezte, hogy ez a terem „igazi unikum”, egyetemista évei nagy részét itt töltötte, játszott is itt, illetve még a nagycsapat másodedzőjeként vívott itt parázs mérkőzéseket a TF-fel, így biztosan számára is emlékezetes lesz a csarnok utolsó összecsapása.

„Az év elején azt tűztük ki célul, hogy maradjunk bent, aztán az első pár forduló után látszott, hogy ennél sokkal többre is képesek lehetünk. Most itt a lehetőség, hogy megnyerjük a bronzérmet, ezért mindent meg fogunk tenni, mert nagyon szépen csillogna a medál. Bármi is lesz azonban a végeredmény, egy jól sikerült szezonunk volt” – értékelt Kőnig Gábor, akivel a jövő hét során egy hosszabb beszélgetést is olvashattok majd.

A TFSE-Vasas összecsapás szombaton 19 órakor kezdődik a Testnevelési Egyetem D termében. Mivel szinte biztosan telt ház lesz, mindenki érkezzen időben, aki nem szeretne termen kívül maradni.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató