Megvédhetjük címünket

Csapatunk meggyőző teljesítménnyel jutott ismét bajnoki döntőbe.

Kupagyőztes, bajnoki címvédő csapatunk az Extraliga elődöntőjének harmadik mérkőzésén vasárnap a Fatum-Nyíregyházát fogadta a Folyondár utcában.

Az első meccsen otthon 3-0-ra, a másodikon idegenben 3-1-re nyertünk, így ezúttal már a fináléba jutásért léptünk pályára.

Giannis Athanasopoulos kezdőjében egy változás volt, Török Kata helyett ezúttal Yuliya Boyko játszott. Mellette Papp Orsolya, Fábián Fanny, Taylor Bannister, Karolina Fricova és Ayshan Abdulazimova kezdett, míg liberóként Juhár Dalma szerepelt.

Két jó centertámadással és ugyanennyi sikeres blokkal kezdtünk (5-1), lendületünkből pedig Tomás Varga időkérései és cseréje ellenére sem vesztettünk. Nyitásainkkal is rendre zavarba hoztuk a vendégjátékosokat, Boyko támadásban tarthatatlan volt, szurkolóink így nagyon hamar kiszámolták a riválist (12-2). A folytatásban sem változott semmi, megérdemelten zúgott a lelátóról a „játszik a Vasas”, ugyanis tükörsimán kerültünk előnybe (25-6, 1-0).

A második felvonást Abdulazimova földön fekve megmentett labdája, majd ezután kiosztott blokkja, valamint Bannister két ásza vezette fel (5-2). A vendégek sokat rontottak, Fábián nálunk remekül osztogatott, támadóink mindegyike ellenállhatatlan volt. A különbség a végéig folyamatosan nőtt a felek között (15-7), a nyírségieknek úgy sem volt semmilyen ellenszere a játékunkra, hogy a hajrában Athanasopoulos sokat cserélt (25-14, 2-0).

A harmadik szettet is remekül kezdtük (5-1), de ezt követően nem sikerült növelnünk a különbséget, mivel a Fatum a korábbinál határozottabban röpalbdázott, a mi térfelünkön pedig némileg csökkent a koncentráció (14-11). A hajrához magabiztos előnnyel érkeztünk, de pár nyíregyházi pontot követően Athanasopoulosnak a mérkőzés során először időt kellett kérnie (21-17). Csapata ezt követően rendezte sorait, és összességében meggyőző teljesítménnyel jutott fináléba (25-22, 3-0).

Folytatás április 28-án, a bajnoki döntő első felvonásán, hazai pályán, a Békéscsaba vagy a Szent Benedek RA ellen.

EXTRALIGA, ELŐDÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS

3
Vasas Óbuda
0
Fatum-Nyíregyháza
(6, 14, 22)

Folyondár utca, 200 néző. Vezette: Mezőffy, Halász E.

Vasas: Fricova 12, Papp O. 3, Bannister 19, Boyko 9, Abdulazimova 10, Fábián. Csere: Juhár (liberó), Skrypak, Vezsenyi 3, Kump, Jámbor. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

Nyíregyháza: Cicic 1, Leban 12, Lászlop 5, Jurdza 3, Belova 2, Cepni 5. Csere: Tóth F. (liberó), Kovács-Francesco 1, Ramdin, Valentova. Vezetőedző: Tomás Varga

EDZŐI ÉRTÉKELÉS
Amikor játékban vagyunk, ilyen teljesítményre vagyunk képesek, éppen ezért nem igazán értek egyet azzal, hogy most ismét 12 nap szünetünk van a döntőig, főleg, ha mindkét elődöntős párharc véget ér három mérkőzés alatt. Erre a következő szezonban érdemes lenne a szövetségnek kitalálna valamit, már csak a válogatott játékosok esetleges hosszabb pihenője miatt is. Büszke vagyok arra, ahogy a lányok ma játszottak, és szeretnék köszönetet mondani fantasztikus szurkolótáborunknak is. Várjuk a döntős ellenfelünket, akikre igyekszünk legjobb tudásunk szerint felkészülni.
Giannis Athanasopoulos

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató