Egy lépésre a finálé

Egy szettet elveszítettünk Nyíregyházán, de összesítésben már 2-0-ra vezetünk a bajnok elődöntőben.

Kupagyőztes, bajnoki címvédő csapatunk az Extraliga elődöntőjének második, szerdai mérkőzésén a Fatum-Nyíregyházához látogatott.

Az első meccsen odahaza 3-0-ra nyertünk, így vezettünk a párharcban. A szabolcsiak a januári kupaelődöntőhöz képest visszaköltöztek a Continental Arénába.

Giannis Athanasopoulos kezdője annak ellenére változatlan volt, hogy Papp Orsolya az első összecsapás után kisebb betegsége miatt szerda reggel edzett először. Mellette Fábián Fanny, Taylor Bannister, Török Kata, Karolina Fricova és Ayshan Abdulazimova kezdett, míg liberóként Juhár Dalma szerepelt.

Ott volt az együttessel az NB I-es fiókcsapatból a center Fekete Fanni.

Több hazai hibával indult a mérkőzés, ezeket kihasználva hamar magunkhoz ragadtuk a vezetést (4-7). Előnyünk szépen lassan tovább nőtt, de egy állásba beragadtunk, aminek köszönhetően a Fatum mínusz háromra visszazárkózott (9-12). Papp támadásával elforogtunk, majd újra egymás után szereztük a pontokat, így a hazaiakat edző Tomás Vargának másodszor is időt kellett kérnie (10-17). A hazaiak mestere később cserékkel is próbálkozott, de együttesünket ez sem zökkentette ki (18-25, 0-1).

A második felvonás elején alaposan kinyitott minket a Nyíregyháza (5-1), Athanasopoulos ezt hamarosan megelégelte és időt kért (8-3). Bannister vezérletével kezdtük meg a felzárkózást, de rontásaink miatt az egyenlítéstől jó ideig messze voltunk (13-9, 16-12). Görög edzőnk beküldte Vezsenyi Adriennt és Olga Skrypakot, hamarosan pedig Vargának volt mondanivalója (17-15). Kétpontos hátránynál jött vissza Bannister és Fábián, de újabb ászt kaptunk, így trénerünk megint időkérést jelzett (20-16). Pappot Kump Alíz váltotta a hajrára, és bár 23-18-nál nagynak tűnt a különbség, nagy hajrával egyenlítettünk és két szettlabdát hárítottunk – a hazai egyenlítést azonban nem tudtuk elkerülni (26-24, 1-1).

A harmadik etapra visszatért Papp, és ezt jobban is kezdtük: főleg Bannister termelte a pontokat, így Varga hamar magához rendelte övéit (1-6). Csapata jó nyitásaival ismét visszazárkózott, de miután a mi térfelünkön mindig jött valakitől egy-egy extra megoldás, kisvártatva ismét megnyugtatónak tűnt az előnyünk (10-16). A hajrához is magabiztos különbséggel értünk el (13-21), Yuliya Boyko is beszállt, a szettnek éppen az ő ejtése vetett véget (14-25, 1-2).

A negyedik felvonás elején állva hagyott minket a vendáglátó (4-0), de Abdulazimova blokkja után már csak egy volt közte, majd egyenlítettünk is (9-9). Török vezérletével a vezetést is átvettük, de a Fatum nem hagyta lerázni magát (13-14). Nem volt túl magas ekkor a színvonal, mindkét együttes sokat rontott, ezt Varga unta meg előbb (17-19). A kétpontos különbség állandósult, Bannister pontjaival pedig lezártuk a mérkőzést (21-25, 1-3).

Folytatás vasárnap 15 órakor a Folyondár utcában, valamint az M4 Sport+ képernyőjén.

EXTRALIGA, ELŐDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS

1
Fatum-Nyíregyháza
3
Vasas Óbuda
(-18, 24, -14, -21)

Nyíregyháza, Continental Aréna, 400 néző. Vezette: Tillmann, Halász T.

Nyíregyháza: Cicic 1, Leban 17, Lászlop 3, Jurdza 18, Belova, Cepni 6. Csere: Tóth F. (liberó), Kovács-Francesco 2, Valentova 7. Vezetőedző: Tomás Varga

Vasas: Török 12, Papp O. 6, Bannister 24, Fricova 12, Abdulazimova 9, Fábián. Csere: Juhár (liberó), Skrypak, Vezsenyi 2, Kump, Boyko 1, Jámbor. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

EDZŐI ÉRTÉKELÉS
Kemény mérkőzés volt, mert a Nyíregyháza az agresszív és okos szerváival alaposan megnehezítette a dolgunkat, de örülök, hogy így is nyerni tudtunk. A második szettben rengeteget rontottunk, de ennek ellenére az is szoros volt. Ez a mérkőzés sok erőt adhat a jövőben, mert ismét megmutattuk, hogy túl tudunk lendülni a nehézségeken. Szeretnénk vasárnap lezárni a párharcot.
Giannis Athanasopoulos

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató