Előnyben az elődöntőben

Két szoros és egy sima szettel kerekedtünk az elődöntő első meccsén a Nyíregyháza fölé.

Kupagyőztes, bajnoki címvédő csapatunk az Extraliga elődöntőjének első mérkőzésén a Fatum-Nyíregyházát fogadta szombat koraeste a Folyondár utcában.

A két együttes az idényben már négyszer találkozott egymással, ezeken a mérkőzéseken riválisunk egy szettet tudott nyerni, még a januári kupaelődöntő nyíregyházi felvonásán.

Giannis Athanasopoulos kezdőjében ezúttal Fábián Fanny, Taylor Bannister, Török Kata, Karolina Fricova, Papp Orsolya és Ayshan Abdulazimova kapott helyet, míg liberóként Juhár Dalma szerepelt.

Több hosszú labdamenetet is hozott a mérkőzés első szettjének első harmada, de mivel támadások befejezésénél hatékonyabbak voltunk, nálunk volt az előny (12-9). Török pontjaival növeltük a különbséget, a vendégeket edző Tomás Varga az ő blokkja után rendelte magához tanítványait (16-11). Pappot egy támadás olyan erővel találta fejbe blokkolás közben, hogy vérző orra miatt le kellett cserélni (19-12), de a játszma ennek – és a nyíregyházi felzárkózás – ellenére is különösebb izgalmak nélkül lett a miénk, elsősorban azért, mert nyitásfogadásunk a jó vendégszervák ellenére végig stabil volt (25-22, 1-0).

A második játszmában Fricova támadásaival léptünk meg ellenfelünktől (6-2), de a nyírségiek szinte azonnal egyenlítettek. Ismét sorozatban szereztük a pontokat, amit Varga kisvártatva megelégelt (11-6). Időkérése ellenére a különbség nem csökkent, lányaink igazi csapatként működtek, Fábián változatosan tudta szervezni a játékunkat, mert mindent támadója hatékonyan dolgozott. A túloldalon Varga feladót cserélt, aminek hatására csapata közeledett hozzánk, Athanasopoulosnak volt is mondandója (21-18). A hajrá nem hozott fordulatot, így közel kerültünk a győzelemhez (25-20, 2-0).

A harmadik szettet nagy lendülettel kezdte a vendégcsapat, amely egy ideig vezetett is. Török, majd Papp ászával már nálunk volt az előny, Fricova támadása után pedig Varga kért időt (13-10). A folytatásban jó sáncmunkákkal, Fricova és Bannister remek támadásaival előnyünk folyamatosan nőtt, Athanasopoulos a végén több helyen is tudott cserélni, mert összességében simán nyertük meg a találkozót (25-14, 3-0).

Folytatás szerda este hatkor Nyíregyházán, a Continental Arénában, a párharc az egyik fél harmadik sikeréig tart.

EXTRALIGA, ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

3
Vasas Óbuda
0
Fatum-Nyíregyháza
(22, 20, 14)

Folyondár utca, 200 néző. Vezette: Jámbor, Horváth M.

Vasas: Török 9, Papp O. 11, Bannister 14, Fricova 13, Abdulazimova 9, Fábián. Csere: Juhár (liberó), Kump, Vezsenyi 1, Skrypak, Boyko 2. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

Nyíregyháza: Cicic 1, Leban 14, Lászlop 6, Jurdza 12, Belova 3, Cepni 6. Csere: Tóth F. (liberó), Kovács-Francesco, Valentova, Ramdin. Vezetőedző: Tomás Varga

EDZŐI ÉRTÉKELÉS
A mai meccs kulcsa az volt, hogy a nyitásfogadásokból, legyen az bármilyen, nagyon jó hatékonysággal támadtunk. Sok más játékelemben is jól teljesítettünk, de az azért sokszor látszott, hogy másfél hete nem volt meccsünk, ebből adódtak kommunikációs nehézségek. Gratulálok a lányoknak, mert a Nyíregyháza jól játszott, a nyitásaikkal nyomás alatt tartottak bennünket, de erre megfelelően reagáltunk. Más, nehezebb mérkőzésre számítok szerdán, de a célunk egyértelműen az, hogy 2-0-ra módosítsuk a párharc állását.
Giannis Athanasopoulos

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató