Elődöntőbe jutottunk

A harmadik meccs volt a legszorosabb az MTK Budapest elleni negyeddöntőben, de ezt is három szettben hoztuk.

Bajnoki címvédő, kupagyőztes együttesünk csütörtökön este az Extraliga negyeddöntőjének harmadik mérkőzésén az MTK Budapestet fogadta a Folyondár utcában.

A két együttes mindkét eddigi negyeddöntős mérkőzését 3-0-ra nyertük, így a párharc lezárásáért léptünk pályára.

Giannis Athanasopoulos ezúttal is több változást eszközölt a kezdőcsapatán, azt Taylor Bannister, Fábián Fanny, Török Kata, Yuliya Boyko, Kump Alíz és Ayshan Abdulazimova alkotta, a liberó Juhár Dalma volt.

Boyko ászainak köszönhetően vezettünk először a mérkőzésen (4-3), majd előnyünket folyamatosan növeltük annak köszönhetően, hogy jó szerváinkból az MTK csak nehezen tudott építkezni (12-7). Leiszt Máté időkérése után rendezte sorait a vendégcsapat, de ez csak arra volt elég, hogy ne változzon a differencia (17-13). Boyko mellett Kump termelte a pontokat, és bár a hajrában Athanasopoulosnak is időt kellett egyszer kérnie, Abdulazimova támadásával megszereztük a vezetést (25-20, 1-0).

A második felvonást Török helyén Jámbor Cecíliával kezdtük, és a szett első harmadában mindkét csapattól sok rontást láthatott a közönség (8-5). Amikor mi elkezdtünk kevesebbet rontani, a különbség Leiszt időkérései ellenére is elkezdett nőni, és hamarosan tekintélyes lett (16-7). A hajrára sort cseréltünk, és ugyan edzőnknek kétszer is magához kellett rendelnie tanítványait, Jámbor tett arról, hogy 21-18 után különösebben ne kelljen izgulnunk (25-18, 2-0).

A harmadik etapra maradt az előző második felére beállt Olga Skrypak feladni, Szalai Anna pedig liberózni. Szorosan alakult a játszma első periódusa, hol az MTK-nál volt az előny, hol nálunk (10-10). Boyko jó támadásaival három ponttal sikerült meglépnünk, ez a különbség pedig a hajráig nem is csökkent (19-15). Sorozatban három pontot szereztek vendégeink, így előbb Athanasopoulosnak, majd 21-18-nál Leisztnek is mondanivalója támadt. Újabb három MTK-pont után egyenlő volt, de Boyko támadásaival ha nehezen is, de lezártuk az összecsapást (25-21, 3-0).

Csapatunk legközelebb jövő szombaton 17 órakor az elődöntő első mérkőzésén fogadja a Nyíregyházát vagy a Kaposvárt, abban a párharcban a nyírségiek 2-1-re vezetnek a szombati negyedik, somogyi összecsapás előtt.

EXTRALIGA, NEGYEDDÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS

..
Vasas Óbuda
..
MTK Budapest
(20, 18, 21)

Folyondár utca, 181 néző. Vezette: Szarka, Sík

Vasas: Török 2, Kump 11, Bannister 5, Boyko 17, Abdulazimova 8, Fábián. Csere: Juhár, Szalai A. (liberók), Vezsenyi 2, Jámbor 6, Papp O. 1, Skrypak 1. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

MTK: Szabó L. 8, Garai 3, Asonja 15, Tatár 6, Costa 4, Berkó L. 2. Csere: Weidemann, Divényi (liberók), Briga. Vezetőedző: Leiszt Máté

EDZŐI ÉRTÉKELÉS
Örülök, hogy ez a mai mérkőzés ilyen szoros csatát hozott, és Alíz, valamint Cili is jó teljesítménnyel hálálta meg a bizalmat. Utóbbi első rájátszásmeccsén játszott remekül, mindketten megmutatták, hogy számíthatunk rájuk. Több olyan hibát is lekövettünk, amit nem lett volna szabad, de mivel ebben a felállásban még nem röplabdáztunk, ez benne volt a mai mérkőzésben. Örülök, hogy 3-0-val zártuk a találkozót és a párharcot is, így teljesítettük a következő célunkat. Mostantól arra fókuszálunk, hogy bejussunk a fináléba.
Giannis Athanasopoulos

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató