Másodszor is legyőztük az MTK-t

A bajnoki negyeddöntő budaörsi meccsén sem kellett sokat izgulnunk.

Bajnoki címvédő, kupagyőztes együttesünk hétfő este az Extraliga negyeddöntőjének második mérkőzésén az MTK Budapest budaörsi otthonába látogatott.

A két együttes első, múlt csütörtöki mérkőzését viszonylag simán nyertük 3-0-ra, így most azért léptünk pályára, hogy a csütörtöki harmadik meccsen lezárhassuk a párharcot.

Giannis Athanasopoulos vezetőedző kezdőcsapatát ezúttal Taylor Bannister, Olga Skrypak, Török Kata, Karolina Fricova, Papp Orsolya és Ayshan Abdulazimova alkotta, a liberó Juhár Dalma volt.

Állva hagytuk a rajtnál ellenfelünket (0-4), hattal megléptünk, de a folytatásban egyrészt az MTK is felvette az üzemi hőmérsékletet, másrészt mi is elkezdtünk hibázgatni, így szorosabbá vált a találkozó (10-14). Az ütő-feladó kapcsolataink nem működtek tökéletesen, így a támadási hatékonyságunk is hagyott némi kívánni valót maga után, nem volt hát csoda, hogy Athanasopoulos időt kért (12-15). A játékmegszakítás alatt sikerült rendezni a sorokat, így végül simán kerültünk előnybe (16-25, 0-1).

A második szett az elsőhöz hasonlóan alakult, de Papp nyitósorozatával ezúttal még nagyobb előnyt építettünk ki (1-11). A játékrész derekán érkezett Jámbor Cecília és Kump Alíz, később pedig Vezsenyi Adrienn is, de a mérkőzés képén ez mit sem változtatott: könnyedén arattuk újabb részsikerünket (17-25, 0-2).

A harmadik játszmára visszajöttek a kezdők, az MTK pedig az első labdamenet után – a meccs során először – vezetett. A hazaiak öröme nem tartott sokáig, változatos támadási megoldásokkal és jó nyitásokkal, valamint Leiszt Máté piros lapjával folyamatosan növeltük előnyünket (6-14). A szett második fele sem tartogatott fordulatot vagy meglepetést, így 77 perc után már a győzelmet ünnepelhettük (22-25, 0-3).

Csapatunk legközelebb csütörtökön 19 órakor a párharc harmadik mérkőzésén lép pályára a Folyondár utcában.

EXTRALIGA, NEGYEDDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS

0
MTK Budapest
3
Vasas Óbuda
(-16, -17, -22)

Budaörs, Illyés-Aramis Sportcsarnok, 80 néző. Vezette: Halász T., Selega

MTK: Szabó L. 8, Garai, Asonja 14, Tatár 4, Costa 7, Berkó L. 4. Csere: Divényi (liberó), Briga 2, Varga B. Vezetőedző: Leiszt Máté

Vasas: Török 14, Papp O. 9, Bannister 10, Fricova 7, Abdulazimova 5, Skrypak 3. Csere: Juhár (liberó), Jámbor 1, Kump 1, Vezsenyi 1, Boyko 1. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

EDZŐI ÉRTÉKELÉS
Igyekeztem ma is forgatni a csapatot, ebben a felállásban a kupadöntő óta nem játszottunk és fontos, hogy szépen lassan újra felvegyük a ritmust. Sok mindenben tudunk még előre lépni, de örülök, hogy szép lassan minden játékosom százszázalékos állapotba kerül. Csütörtökön szeretnénk lezárni a párharcot.
Giannis Athanasopoulos

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató