Sikerrel vettük az első negyeddöntős akadályt

Az MTK Budapest csak egy játszmában tudott komoly ellenállást bemutatni.

Friss kupagyőztes, bajnoki címvédő csapatunk az Extraliga negyeddöntőjének első mérkőzésén az MTK Budapestet fogadta csütörtök este a Folyondár utcában.

A két együttes az idényben már négyszer találkozott egymással, ezeken a mérkőzéseken riválisunk egy szettet tudott nyerni, még az októberi szezonnyitón.

Giannis Athanasopoulos a kupadöntőhöz képest alaposan felforgatta kezdőjét, abban Fábián Fanny, Vezsenyi Adrienn, Yuliya Boyko, Karolina Fricova, Papp Orsolya és Ayshan Abdulazimova kapott helyet, míg liberóként Szalai Annak szerepelt.

Az MTK annak ellenére jól kezdte a találkozót, hogy közel egy hónapja nem játszott meccset. Abdulazimova vezérletével szép lassan felvettük az üzemi hőfokot (9-7), de az MTK nem hagyta magát leszakítani (12-12). Amikor háromra nőt a különbség, Leiszt Máté időt kért, de Vezsenyi jó megoldásaival a hajrá biztos Vasas-előnyről indult (19-12). Az utolsó szakasz nem tartogatott izgalmakat, bő húsz perc alatt megszereztük a vezetést (25-13, 1-0).

A második szett elején gyengén szerváltunk, de precízen támadtunk, így hiába mezőnyözött az MTK többször is önfeláldozóan, folyamatosan távolodtunk ellenfelünktől (10-5). Amikor sikerült átnyitnunk riválisunk térfelére, az MTK nyitásfogadóinak gyakran komoly gondot okoztak a szerváink, így a játékrész derekára Leisztnek a második időkérési lehetőségét is fel kellett használnia (16-7). Fábián jól és változatosan szervezte a játékunkat, támadói hatékonyan röplabdáztak, így kevesebb, mint 45 perc után közel kerültünk a győzelemhez (25-14, 2-0).

A harmadik felvonás első harmada szorosan alakult, de Vezsenyi nyitósorozatával hárommal megléptünk (11-8). Az MTK a mérkőzés során először blokkokból is tudott pontot szerezni, így visszazárkózott mínusz egyre. Ekkor tartotta magát legtovább magát meccsben a korábbinál sokkal jobban teljesítő vendégcsapat (17-16), de végül végig vezetve lezártuk a 72 perces összecsapást (25-21, 3-0).

Folytatás hétfő este nyolckor a budaörsi Illyés-Aramis Sportcsarnokban, a párharc az egyik fél harmadik sikeréig tart.

EXTRALIGA, NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

3
Vasas Óbuda
0
MTK Budapest
(13, 14, 21)

Folyondár utca, 100 néző. Vezette: Árpás, Adler

Vasas: Fricova 10, Papp O. 9, Vezsenyi 11, Boyko 13, Abdulazimova 12, Fábián. Csere: Szalai (liberó), Bannister 1. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

MTK: Szabó L. 5, Garai 6, Asonja 13, Tatár 2, Costa 7, Berkó L. Csere: Weidemann, Divényi (liberók). Vezetőedző: Leiszt Máté

EDZŐI ÉRTÉKELÉS
Voltak betegeink a kupadöntő óta, de örülök, hogy akik ma megkapták a lehetőséget a bizonyításra, éltek vele. Az MTK jó csapat, erre fel is hívtam a játékosok figyelmét, örülök, hogy a kisebb hibákat leszámítva meggyőző sikert arattunk és végig koncentráltan röplabdáztunk. Összesítésben ugyanakkor még csak 1-0 van, készülünk a hétfői második találkozóra.
Giannis Athanasopoulos

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató