Fričová: készen állunk a rájátszásra

Szlovák ütőnk szerint feltöltődve várják a playoffot, amelyben cél legalább a döntős szereplés.

Két nap múlva, csütörtökön 19 órától elkezdődik a bajnoki rájátszás, a szezon utolsó nagy menetelése. Címvédő, friss kupagyőztes, alapszakaszelső csapatunk a negyeddöntőben a hetedikként zárt MTK Budapesttel találkozik, és a cél nem lehet más, mint bejutni az elődöntőbe.

„A kupadöntő után kaptunk pár nap pihenőt, amit a családommal tudtam tölteni. Otthon volt a párom, meglátogattam a nagyszüleimet is, nagyon jó volt kicsit a szeretteimmel lenni, megosztani velük az örömömet az érzelmileg nagyon fárasztó hetek után” – nyilatkozott honlapunknak Karolína Fričová.

A szlovák válogatott röplabdázó elmondta, a múlt heti gyakorlások inkább a visszarázódásról szóltak, a megfelelő érintésszám elérése mellett a játékosságon volt a hangsúly, a cél az volt, hogy élvezzék a röplabdát.

„Hétfőtől aztán már belecsaptunk a keményebb munkába, sokkal többet készültünk a meccsszituációkra, de persze a csütörtöki első találkozóig még van min csiszolni. A nagy cél a döntős szereplés, de tudjuk, hogy nem lesz egyszerű az odáig vezető út sem, fizikálisan és mentálisan is készen kell állnunk” – mondta Kaja, akinek a Magyar Kupa fináléja nemcsak a győzelem miatt marad örökre emlékezetes, hanem azért is, mert ő szerezte a találkozó utolsó pontját.

„Rendkívül megterhelő volt a Békéscsaba elleni összecsapás, főleg, hogy rosszul kezdtünk és kétszer is hátrányból kellett visszakapaszkodnunk. Igazi hullámvasút volt, aminek a végén önfeledten ünnepelhettünk. Az utolsó labdamenetnél számítottam arra, hogy Orsi nekem adja majd a labdát, így gondolkoztam, mit csináljak majd. Végül a lehető legjobban jött ki a dolog, mert a hálóra menő feladás után tudtam használni a blokkot” – emlékezett vissza a történtekre az ütőjátékos.

Karolínának tavaly emlékezetesre sikerült a rájátszása. Cseh csapatával, a VK Prostejovval ötödik kiemeltként kezdték a playoffot, ahol három, az alapszakaszban előrébb végzett együttest is legyőztek úgy, hogy mindössze három mérkőzést veszítettek, ezzel megszerezték a bajnoki címet, őt pedig a rájátszás legértékesebb játékosának választották.

„Nagyon bízom abban, hogy idén is aranyérmet tudok, tudunk nyerni. Örültem, hogy tavaly én lettem az MVP, de nem ez a fontos, a lényeg, hogy ahogy tudom, segítsem a csapatot. Egy célért harcolunk, remélem, ha bizalmat kapok, jó játékkal tudom azt majd meghálálni. Nagyon szeretem a csapatot, boldog vagyok Budapesten, a lányok, a stáb és a szurkolók is nagyon kedvesek a kezdetektől fogva. A BL-ben és a kupadöntőben is megmutattuk, hogy együtt mindenre képesek vagyunk, remélem, a befektetett munka eredményre vezet majd” – zárta mondandóját a 22 éves röplabdázó.

AZ MTK elleni negyeddöntő az egyik fél harmadik győzelméig tart, a csütörtöki első mérkőzés után jövő hétfőn (Budaörs, 20.00), majd ismét csütörtökön lépünk pályára.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató