Megnyertük az alapszakaszt!

Háromszettes balatonfüredi sikerrel zártuk az Extraliga első részét.

Bajnok, kupagyőztes, MEVZA-címvédő és listavezető együttesünk péntek este az alapszakasz-győzelemért lépett pályára Balatonfüreden.

A két együttes decemberi, fővárosi mérkőzésén 3-0-ra nyertünk, a Szent Benedek RA azonban hazai pályán még veretlen volt a szezonban, ráadásul mind a hat tavaszi bajnokiját megnyerte, és biztos alapszakasz-harmadikként, jó formában várta a tavalyi kupadöntő ismétlését.

Giannis Athanasopoulos vezetőedző kezdőcsapatát Taylor Bannister, Olga Skrypak, Török Kata, Karolina Fricova, Papp Orsolya és Ayshan Abdulazimova alkotta, a liberó Juhár Dalma volt.

Fricova nyitósorozatát a hazaiakat edző bolgár Krisztian Mihajlov időkéréssel próbálta megtörni (0-4), de ez hiába sikerült, csapata nem találta a ritmust jól védekező együttesünk ellen (2-8). Alaposan megnyitottuk a riválist (5-13), amely kettős cserével, valamint liberóváltoztatással próbált változtatni a mérkőzés képén, ám ennek szinte semmi eredménye nem volt. Előnyünk folyamatosan nőtt és simán szereztük meg az összetett vezetést (10-25, 0-1).

A második felvonást jobban kezdte az SZBRA, vezetett is, de jó támadó-teljesítményünknek köszönhetően nem váratott magára sokat a fordítás (8-10). Bosszantó rontásokkal tettük nehézzé magunknak a mérkőzést, de így is folyamatosan mi vezettünk (14-16). Mihajlov időkérésekkel igyekezett kizökkenteni a mieinket a ritmusból, de Török jó nyitásaival sorozatban hét pontot szeretünk és magabiztos előny építettünk ki (14-21), amit aztán meg is őriztünk a felvonás végéig (17-25, 0-2).

A harmadik etapban hamar megalapoztuk előnyünket (0-3, 3-7), és mivel kulcsembereink szinte kivétel nélkül jól teljesítettek, ezt folyamatosan növelni tudtuk (8-14). A hazaiak a rövidzárlatunkat és a rossz választásainkat kihasználva kiegyenlítettek (15-15), Athanasopoulos így Vezsenyi Adriennt és Fábián Fannyt is játékba dobta. Előbbi egymás után két pontot szerzett, de a balatonfürediek nem szakadtak le, így a hajrá egálról indult (20-20). Az utolsó labdamenetek több fordulatot is hoztak, a végén azonban Skrypak remek nyitása révén harmadik meccslabdánkat kihasználva megnyertük az alapszakaszt (25-27, 0-3).

Együttesünkre most kéthetes felkészülés vár, ugyanis a következő mérkőzésünk már a március 12-i Magyar Kupa döntő lesz a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban. A találkozó 19.45-kor kezdődik, jegyek az Eventim hálózat oldalán kaphatók!

EXTRALIGA, ALAPSZAKASZ, 14. (UTOLSÓ) FORDULÓ

0
Szent Benedek RA
3
Vasas Óbuda
(-10, -17, -25)

Balatonfüred, Balaton Konferencia- és Szabadidőközpont, 100 néző. Vezette: Mezőffy, Bátkai-Katona

SZBRA: Jankovic 8, Orosz 4, Herbin-Baker 4, Koleva 3, Nacsa-Pekárik 4, Bosnakova 5. Csere: Fáth, Balogh E. (liberók), Michalewicz , Stijepic 2, Pérez 5, Dimitric 1. Vezetőedző: Krisztian Mihajlov

Vasas: Fricova 14, Papp O. 6, Bannister 16, Török 15, Abdulazimova 10, Skrypak 1. Csere: Juhár (liberó), Fábián, Vezsenyi 2. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

EDZŐI ÉRTÉKELÉS
Bebizonyítottuk, hogy jelenleg mi vagyunk az elsőszámú csapat Magyarországon, hiszen megnyertük az alapszakaszt. Gratulálok a játékosoknak is a stábnak is, de mindenki tudja, hogy ez még nem jelent semmit, hiszen a szezon lényegi része csak ezután kezdődik. Végig koncentráltan röplabdáztunk, a harmadik szettet pedig annak ellenére tudtuk megnyerni, hogy a Szent Benedek nagy nyomást helyezett ránk. Most kicsit pihenünk, aztán lesz két hetünk felkészülni a kupadöntőre.
Giannis Athanasopoulos

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató